"Krizle mücadele 2009 sonrasını da kapsamalı"

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Rus hükümetinin krizle mücadele ve Rus şirketlerine destek programının 2009'dan sonraki yılları da kapsaması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 31.03.2009 - 09:28
Abone Ol google-news

Rus İtar-Tass ajansı Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in Rus Interros Holding'in CEO'su Vladimir Potanin'i kabulünde yaptığı açıklamada, "hükümet tarafından talimatım doğrultusunda hazırlanan krizle mücadele programının Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da bütçedeki değişiklik programıyla birlikte görüşülecek. Bu program sadece mevcut dönemi değil geleceği de görmeli" şeklinde konuştuğunu duyurdu.

Potanin'in, "bu zor dönem bir yıldan fazla sürebilir ve belki de 2010 ve 2011 yılındaki önlemlerin nasıl olması gerektiği konusunda da konuşabiliriz" şeklindeki sözleri üzerine Medvedev, "sanırım haklısınız. Gelecek için olan önlemleri de değerlendirmeliyiz çünkü krizden sonra durumun hangi hızla istikrara kavuşacağı ve krizin yaralarının nasıl sarılacağı net değil. Şu ana kadar yaptıklarımız da küçümsenmemeli" diye konuştu.

Küresel krizin temel mekanizmalarının hâlâ net olmadığını ve Londra'da yapılacak G20 zirvesinde küresel krize karşı uluslararası önlemlerin ele alınacağını ifade eden Medvedev, "biz de ülkemizde bir yıldan fazlasını kapsayacak bir dönem için, böyle bir mekanizmanın oluşturulmasını düşünmeliyiz" dedi.

Rus hükümetinin ne tip önlemler aldığını ve aldığı önlemlerin etkili olup olmadığını anlamak için Rus iş dünyasının temsilcileriyle görüştüğünü söyleyen Medvedev, "bana kendi durumunuzu samimi bir şekilde anlatmanızı, hangi konuları çözdüğünüz, hükümetin desteği ve size göre hangi önlemlerin yeterli olduğu veya düzeltilmesi gerektiğini anlatmanızı isterim" ifadesini kullandı.

Potanin, İnterros'un yüzbinlerce kişiyi istihdam ettirdiğini belirterek, "İnterros yönetimi, devlet başkanımız ve hükümet tarafından alınan önlemlerin, olumlu ve yeterli olduğu kanaatinde. Ayrıca bu önlemler iş dünyasının ülkedeki durum tespitiyle de örtüşüyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler