'Küçük dev adam' adaylıktan çekildi

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu, Türkiye Halter Federasyonu'nun 9 Mart'ta yapılacak olağanüstü genel kurulunda başkanlığa aday olmaktan vazgeçtiğini açıkladı.

Yayınlanma: 26.02.2013 - 11:02
Abone Ol google-news

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu, İsrail'deki 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda 5 sporcuda doping çıkması üzerine, Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş ve yönetim kurulunun toplu istifa etmesinin ardından, 9 Mart'ta yapılacak olağanüstü genel kurulda federasyon başkanlığına aday olduğunu açıkladığını hatırlattı.

Kendisinin ardından eski başkanlardan Kenan Nuhut'un da adaylık açıklaması yaptığını dile getiren Mutlu, ''Kenan beyden sonra da Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar'ın adaylığı söz konusu oldu'' dedi.

Olağanüstü genel kurul süreciyle ilgili çevresindeki kişilerle sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Mutlu, şunları söyledi: ''Spor Genel Müdür Yardımcısı Sayın Tamer Taşpınar'ın adaylığı gündeme gelince benim adaylıktan çekilmem daha doğru olacaktı. Ben de bu çerçevede bir karar aldım ve adaylıktan çekildim. Halterin gelişimi adına sayın Taşpınar'a elimden geldiğince destek olacağım. Burada önemli olan kişiler değil, çok sevdiğimiz halterin gelişimidir. Elbirliği ile halteri bugünkü durumundan kurtaralım yeter. Bunun için el ele vererek camiayı bütünleştirmek daha doğru. Ben de bu kapsamda üzerime düşeni yaptığıma inanıyorum.''

Mutlu, Tamer Taşpınar'ın henüz resmi adaylık açıklamasında bulunmadığını, bu nedenle kendisinin listesinde yer alıp almayacağının da henüz belli olmadığını sözlerine ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler