Kula'daki yolsuzluk iddiaları meclise taşındı

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e, Kula Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin soru önergesi verdi.

Yayınlanma: 17.10.2011 - 09:21
Abone Ol google-news

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na, Bakan Şahin'in cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde "Manisa ili Kula Belediyesi'nde; kent meydanı düzenlemesi yıkım işi, araç alımının ve Sümerbank binasının yatırım programıyla finansmanı, Kula Kent Ormanı D tipi mesire yerinin kiralanması ve Kapalı Spor Salonu satışı ile ilgili Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclis Üyelerinin de imzalarının bulunduğu ihbar ve şikayet içeren yazılı başvurular" olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"İçeriğinden de anlaşıldığı üzere bu dokümanlar pek çok kurum ve makam ile birlikte Bakanlığınıza da gönderilmiştir. Buna göre; böyle bir belge Bakanlığınız kayıtlarına ulaşmış mıdır? Bu konuda Bakanlık tarafından herhangi bir işlem yapılmış mıdır ve yapıldıysa bu işlemler nelerdir? Kula Belediyesi tarafından kent meydanı düzenlemesi yıkım işinin 2886 Sayılı Devlet İhale Kanuna göre yapılması gerekirken ihalesiz yaptırıldığı ve kent meydanı düzenleme ve yıkım işinin istenilen kişiye verildiği doğru mudur? Bu uygulamadan dolayı Kula Belediyesi ne kadar zarara uğramıştır?

Kula Belediyesi'nin, 5393 Sayılı Kanunun 68 Madde A bendine göre dış borçlanma ve 4749 Sayılı Kanunun Kamu Finans ve Borç Yönetiminin düzenlenmesi hakkında açık hükümlerine rağmen yatırım programında yer almayan, araç alımı ve Sümerbank binasının tadilatının yatırım programının finansmanıyla yapıldığı doğru mudur?

Kula Belediyesi'nde araç alımlarının ihale yapılmadan basit pazarlık yoluyla alındığı doğru mudur? Kula Belediyesi Kula Kent Ormanı D tipi mesire yerini Demirci Orman İşletmesi ve Kula Belediyesi arasında yapılan sözleşmeye rağmen kiraya verdiği doğru mudur? Kula Belediyesi Kapalı Spor Salonu satış ihalesini, ihaleye tek başına giren Adalet ve Kalkınma Partisine mensup Belediye Meclis üyesinin aldığı doğru mudur?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler