Kullandığı ilacın yan etkisi sonucu vücudunda yanıklar oluşan kız için adli süreç başladı
Antalya’da sınav kaygısı nedeniyle kullandığı ilacın yan etkisi sonucu vücudunda morarma ve yanıklar oluştuğu iddiasıyla yoğun bakıma kaldırılan genç kızın babası, avukatıyla birlikte adliyeye gelerek suç duyurusunda bulundu.
Antalya’da makine teknisyeni Cem Ü. ile özel bir etüt merkezinde idareci olarak çalışan Dilek Ü. çiftinin tek çocuğu lise 2. sınıf öğrencisi H.Ü, okullar kapanmadan önce Kasım ayında tüm derslerden sınavlara girdi. Girdiği sınavlardan başarı elde edemeyen 15 yaşındaki genç kız, bir sonraki sınavlar için ders çalışmaya başladı. Sınav tarihi yaklaşınca ise başarısız olacağına yönelik kaygıya kapılan genç kızı fark eden ailesi, evlerine yakın özel bir terapi merkezine götürdü. İddialara göre ise burada ilk muayeneyi yapan psikiyatri uzmanı, 2 farklı ilaç yazdı. İlaçları eczaneden alıp kullanmaya başlayan genç kız, ilacı bitirdikten sonra ise vücudunda çeşitli değişimler yaşadı. Önce kulak, ağız ve sırt çevresinde kızarıklar başlayan genç kızın, 1 gün sonrası ise vücudu morarıp su toplamaya başladı, aynı bölgelerde de yanıklar oluştu. Kızlarının durumunu gören aile durumu 112’ye bildirdi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi acil servisine götürülen H.Ü. tedaviye alındı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından ‘Stevens Johnson sendromu’ teşhisi konulan H.Ü.’ye, sendroma ilaçlardan birinin sebep olduğu ve bu ilacın da normalde epilepsi hastalarına verildiği tespit edildi.
"İDDİAMIZ İLACIN YAN YETKİSİNİN OLDUĞU YÖNÜNDEDİR"
Henüz hayati tehlikeyi atlatamayan genç kızın yoğun bakımdaki tedavileri sürerken, bugün ise baba Cem Ü., avukatı Ceren Yavuz Soysal ile birlikte, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek suç duyurusunda bulundu. Kızının tedavisinin en üst seviyede devam ettiğini kaydeden acılı baba, kızının bu hale gelmesinde sorumlu olanların bulunması yönünde suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Cem Ü., "Bundan sonraki süreci adli makamlar sürdürecek. Kızımın durumu ile ilgili hiçbir kişi veya kurumdan şu ana kadar geri dönüşüm olmadı. İddiamız ilacın yan yetkisinin olduğu yönündedir. Epilepsi ilacı yazılmış. Bu ilacın da geçmişinin kirli olduğu söyleniyor. O yüzden biz de adli mercilere başvurma gereği duyduk" ifadelerini kullandı.
Cem Ü. kızının tedavisi yönünde kurum ve kuruluşlardan da destek istediğini sözlerine ekledi.
"HEM ADLİ SÜREÇ HEM TEDAVİLER DEVAM EDİYOR"
Avukat Ceren Yavuz Soysal ise sorumlular hakkında bugün itibariyle yasal süreci başlattıklarını kaydederek, "Burada savcılık makamına büyük bir yük düşüyor. Onlar da zaten ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. İşlemleri hızlandırmak adına da gereğini yapacaklarına inanıyoruz. Bunun teminatını da aldık. Hem adli süreç, hem de tedaviler devam ediyor. Bu aşamada bizim sorumlu tuttuğumuz herhangi bir kişi yok. Sorumlu kimse ortaya çıkartılması açısından bir suç duyurusu gerekliydi ve biz bunu yaptık" diye konuştu.
Video Haberler
-
Hastanede patlama! Hastalar tahliye ediliyor
-
Sağlıkçılardan iş bırakma kararı!
-
Kızıltepe'de 'akü' patladı: 1 kişi yaralandı
-
Çalıntı kartla binlerce liralık alışveriş yaptılar
-
Dünyaca ünlü yıldızdan Arda Güler'e mesaj!
-
Yangın araziye sıçradı
-
Esenyurt'taki katliamda yeni ayrıntılar ortaya çıktı
-
Konya Şehir Hastanesi'nde silahlı saldırı
-
Tekirdağ'da 50 dönüm buğday tarlası yandı
-
Erdoğan: 'Somali'ye yardım tutarı 1 milyar doları aştı'
En Çok Okunan Haberler
-
'O video da bu planın parçasıymış...'
-
Ankapark davası sonuçlandı
-
Doktoru katledip, intihar etti
-
Peker'den art arda paylaşımlar
-
Ekrem Karakaya'nın öldürülmesine yayın yasağı!
-
Binali Yıldırım için harekete geçildi
-
'Dayanacak gücüm kalmadı...'
-
İşte '5'li çete'nin gönderdiği mesaj
-
'Berat Albayrak'ın eli kulağında'
-
Mehmet Cengiz 'sessiz kalmak' istedi