Kulp'ta tüyler ürperten ifadeler: Askerler boğazımıza ip geçirdi

Kulp ilçesinde 1993’te 11 köylünün öldürülmesine ilişkin dönemin Bolu 2. Komando Tugay Komutanı emekli Tuğgeneral Yavuz Ertürk’ün yargılandığı Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya devam edildi.

Yayınlanma: 28.12.2013 - 12:23
Abone Ol google-news

Öldürülen 11 kişiden Mehmet Salih Akdeniz’in oğlu Zeki Akdeniz, “Askerler köyümüz ve çevre köyleri yaktılar. Olay yerinde babama ait tütün tabakasını gördüm. Kemiklerin çoğu yanmıştı” dedi. Kayıplardan Nasrettin Yerlikaya’nın ağabeyi Ramazan Yerlikaya ise “Askerler ellerimizi bağlayarak, aynı ipi boğazımıza geçirdiler. Muş Alayı’nda 9 gün boyunca sabahlara kadar işkence ettiler” diye konuştu. Davaya tutuksuz sanık emekli Tuğgeneral Yavuz Ertürk, GATA’da tedavisi sürdüğü için katılmazken mağdurlar ve mağdur avukatları hazır bulundu. Kayıplardan Hasan Avar’ın oğlu Erhan Avar da olay tarihinde 15 yaşında olduğunu ifade ederek “Operasyonun ikinci günü asker evimize baskın yaptı. Annem 1.5 yaşındaki kardeşimi emziriyordu. Annem ve babamın ellerini bağlayıp götürdüler. Biz ortada yemeksiz ve karanlıkta tek başımıza kaldık. 3. gün annem geri geldi.

Daha sonra evlerimizi yaktılar. Babam ve diğerlerinin tutuldukları yere yemek götürüyordum. Babamı öyle görünce çok ağladım. Son yemeği götürdüğümde, ‘Annenize söyleyin, çocukları alsın gitsin’ dedi. O günden sonra bir daha babamı görmedim” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler