Kültür Bakanı AKM'de geri adım attı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ıın Gezi Parkı eylemleri sırasında yıkılacağını açıkladığı Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) hükümet geri adım attı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AKM'nin tadilat çalışmasının yapıldığını ve merkezin 2014 yılında hizmete açılacağını açıkladı.

Yayınlanma: 05.07.2013 - 09:32
Abone Ol google-news

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in soru önergesini yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in verdiği yanıt, hükümetin yıllardır atıl durumda bulunan Taksim’deki AKM hakkında bir ay önce dile getirdiği yıkım kararından vazgeçtiğini gösterdi.
Bakan Çelik, Gezi Direnişi’nin ardından CHP’li Dibek’in soru önergesini 24 Haziran 2013 tarihinde yanıt verdi. Çelik, verdiği yanıtta İstanbul’da bulunan AKM’nin tadilat ve onarım işlerinin sivil toplum kuruluşları tarafından açılan davalar ve yargı kararları nedeniyle 2008 yılından 2012 yılına kadar gerçekleştirilemediğini savundu.

‘2014’te hizmete açılacak’

Çelik, AKM hakkında 2012 yılında yapılan ihaleyi takibe mayıs ayında tadilat ve onarım işlemlerine başlandığını belirtti. Çelik, AKM’nin 2014 yılı içerisinde hizmete açılmasının planlandığını açıkladı. Gezi Parkı eylemleri sırasında yurtdışında bulunan Başbakan Erdoğan’a vekâlet eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüşen Taksim Dayanışması, AKM’nin yıkılmasına yönelik karardan vazgeçilmesini istemişti.

Yaklaşık bir ay süren eylemlerin ardından hükümet bu karardan dönerek AKM’nin 2014 yılı içinde hizmete açılacağını duyurdu. İstanbul’da başlayıp tüm Türkiye’ye yayılan Gezi Direnişi sırasında TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen milli parkların imara açılmasını sağlayan “Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Yasası” da geri çekilmişti. Özel ormanlarda imar oranını artıran düzenleme de halen TBMM’de görüşülen torba yasadan çıkarılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler