Kumluca yangını 150 hektarlık alanda etkili

Antalya'nın Serik ve Gazipaşa ilçelerindeki orman yangını kontrol altına alındı. Öte yandan, Kumluca'da 150 hektarlık alanda etkili olan yangının ilerleyişi ise durduruldu.

Yayınlanma: 22.08.2009 - 14:06
Abone Ol google-news

Serik ilçesi Gebiz beldesi yakınlarındaki Kırbaş köyü civarındaki ormanlık alanda çıkan yangına, 4 yangın söndürme uçağı, 6 helikopter, 20 arazöz ve 5 dozer desteğiyle müdahale edildi. Yerleşim yerlerine kadar yaklaşan yangın kontrol altına alınırken, yaklaşık 20 hektarlık alanın yandığı belirtildi. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

 

Kumluca'daki yangın

Antalya'nın Kumluca ilçesinde öğle saatlerinde çıkan yangının ilerlemesinin durduğu bildirildi.


Antalya Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan, yaptığı açıklamada, Kumluca'da Düzören köyü yakınlarında öğle saatlerinde çıkan yangının devam ettiğini söyledi.

Arazinin sert olması nedeniyle müdahalenin güçlükle sürdürüldüğünü ifade eden Recep Kaşan, buna karşın, şu anda rüzgar olmadığı için yangının tehlikeli ilerleyişinin durduğunu kaydetti.

Kaşan, havanın kararması nedeniyle uçak ve helikopterlerin yangın söndürme çalışmalarına katılamadığını, yer ekibinin arazöz ve iş makineleriyle yangını söndürmeye çalıştığını belirtti.

 

Soma'daki yangın kontrol altına alındı

Manisa'nın Soma ilçesi Turgutalp beldesinde çıkan yangın kontrol altına alındı. Mezarlık üstü mevkisinde otluk alanda başlayan daha sonra ormanlık alana ilerleyen yangında, 3 hektarlık kızıl çam ormanının zarar gördüğü bildirildi. Yangının kontrol altına alındığı, bölgede soğutma çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Bunun yanı sıra, Gazipaşa'daki yangının da söndürüldüğü bildirildi.

 

İtfaiye aracı kaza yaptı: 6 yaralı

Antalya'nın Kumluca ilçesi Sarıkavak Mahallesi'nde çıkan orman yangınına müdahale eden Beykonak Belediyesine ait itfaiye aracıyla bir otomobilin çarpışması sonucu 5'i İsrail uyruklu 6 kişi yaralandı.

Kumluca merkez Sarıkavak Mahallesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangına müdahale eden Beykonak Belediyesine ait Hüseyin Acar (44) yönetimindeki 07 TD 827 plakalı itfaiye aracı, otogar kavşağında İsrail uyruklu Omri Tamir'in (50) kullandığı 07 ALG 25 plakalı otomobille çarpıştı.
Kazada yaralanan otomobil sürücüsü Omri Tamir, eşi Talia Tamir ve çocukları Ido Tamir, Lior Tamir, Gal Tamir ile itfaiye aracının sürücüsü Hüseyin Acar, Kumluca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İsrailli turistlerin buradan bir başka hastaneye sevk edilecekleri öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler