"Küskün eski çalışan vakası olabilir"

ABD Büyükelçiliği yetkilisi, FBI eski tercümanı Sibel Edmonds, Susurluk ile iddialarını dile getirirken ABD ve ABD'nin eski Ankara Büyükelçileri Grossman ile Edelman'ı suçlamasına ilişkin olarak, "Sibel Edmonds, özel bir vatandaş, ABD hükümeti ile bağları yok ve ABD hükümetinin adına konuşma yetkisi de yok" dedi.

Yayınlanma: 03.08.2009 - 09:34
Abone Ol google-news

ABD'nin istihbarat örgütü FBI'nin eski tercümanı Türk kökenli Sibel Edmonds'ın Susurluk ile ilgili iddiaları içeren son açıklamalarıyla ilgili olarak ABD Büyükelçiliğinden tepki geldi. ABD Büyükelçiliği yetkilisi, "Sibel Edmonds, özel bir vatandaş, ABD hükümeti ile bağları yok ve ABD hükümetinin adına konuşma yetkisi yok" derken, Edmonds olayının "küskün" bir eski çalışan vakası olabileceğini de söyledi.

Sibel Edmonds'un, ABD'de yaptığı ve Türk basınına da yansıyan son açıklamalarında, Susurluk skandalıyla ortaya çıkan derin devlet oluşumunun önde gelen isimlerinin, ABD'nin Ortadoğu ve Orta Asya'da gizli bir yapılaşmasının bir parçası olduğu, "MİT'in Kontr-terör Dairesi eski başkanı Mehmet Eymür ile ABD'nin eski Türkiye büyükelçileri Grossman ile Edelman, Türkiye'deki oluşumun en önemli liderleri arasındaydi" iddialarına ilişkin ABD Büyükelçiliği yetkilisi şunları söyledi:
"Sibel Edmonds, özel bir vatandaş, ABD hükümeti ile bağları yok ve ABD hükümetinin adına konuşma yetkisi de yok. Sibel Edmonds eski bir FBI çalışanıdır. FBI tarafından istihdam ediliyordu ancak birkaç yıl önce görevine son verildi. Bu belki küskün bir eski çalışan olayı olabilir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler