Levent Kültür Merkezi'nde "Malaki / Meleğin Kokusu"

Lübnan'daki iç savaş sırasında ve sonrasında kaçırılan ailelerin dramını ele alan "Malaki / Meleğin Kokusu" belgeseli "Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit" etkinliğinde izlenebilir.

Yayınlanma: 21.12.2011 - 11:26
Abone Ol google-news

Beşiktaş Belediyesi'nin, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği’yle birlikte gerçekleştirdiği "Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit" etkinliği kapsamında 21 Aralık Çarşamba akşamı (yarın) saat 19.00’da Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sahnesi'nde "Malaki / Meleğin Kokusu" belgeseli gösterilecek. Gösterimin ardından tarihçi Orhan Koloğlu, izleyicilerle Lübnan'daki iç savaş ve belgesel üzerine bir sohbet gerçekleştirecek.

Yönetmenliğini Khalil Dreifus Zaarour'un yaptığı "Malaki / Meleğin Kokusu" belgeseli Lübnan'daki iç savaş sırasında ve sonrasında kaçırılan ailelere odaklanıyor. Belgeselde, sürekli şüphe ile mücadele eden altı farklı ailenin yaşadığı travma ele alınıyor. Siyasetten uzak olan ailenin bozulan duygusal bağlarını gösteren film, insancıl yönlere yaptığı vurguyla dikkat çekiyor. 2011 Lübnan yapımı 80 dakika olan belgesel, Arapça-İngilizce ve Türkçe alt yazılı olarak oynayacak. Katılım ücretsiz.

“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit”  etkinliği, 28 Aralık 2011 Çarşamba akşamı gösterilecek Mehmet Özgür Candan  imzalı “Geçmiş Mazi Olmadı”  belgeseliyle devam edecek.

'Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit'

2010 yılı Şubat ayında Beşiktaş Belediyesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği işbirliğiyle ilki düzenlenen “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği kapsamında bugüne kadar 2 sezonda 7 farklı ülkeden 51 belgesel izleyicilerle buluştu. Etkinlik kapsamında her Çarşamba saat 19:00’da Levent Kültür Merkezi’nde belgeseller gösteriliyor. Gösterimin ardından belgeselin yönetmeni ve bir gazetecinin katıldığı bir söyleşi gerçekleştiriliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler