Liberaller yeni hükümette yok

Mısır'daki liberal partiler, yeni hükümette yer almayacaklarını açıkladı.

Yayınlanma: 30.07.2012 - 10:44
Abone Ol google-news

Vefd, Demokratik Mısır ve Özgür Mısırlılar partileri, Perşembe günü açıklanması beklenen koalisyon hükümetinde yer almayacaklarını duyurdu.

Vefd Partisi'nden yapılan açıklamada, ''Cumhurbaşkanının aldığı kararların yerine getirilmesi için homojen bir hükümet kurulmalı'' denildi. Bu açıklamanın ardından Vefd Partisi'nden Turizm Bakanı Münir Fahri Abdunnur görevinden istifa etti.

Demokratik Mısır Partisi de benzer yönde karar alırken, Gelişme ve Kalkınma Bakanı Cevdet Halık, Merkez Bankası Başkanı Faruk el-Ukde ve Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Bankası temsilcisi Hişam Ramiz, yeni hükümette görevlerine devam etmeyeceklerini bildirdi.

Düstur Partisi kurucularından Mustafa Cundi ise ''Planlamasında yer almadığımız bir projenin uygulayıcısı olmayı reddediyoruz'' diyerek, yeni hükümette yer almayacağını kaydetti.

Liberal partilerin yeni hükümette görev almak istememelerini değerlendiren siyaset bilimi profesörü İmad Şahin, ''Ordu ile yeni hükümet arasında yaşanacak sürtüşmeye dahil olmak istemiyorlar'' diyerek ''Hükümetin ömrünün kısa olacağını düşündükleri için, Anayasa referandumunun ardından yapılacak seçimlere hazırlanıyorlar'' değerlendirmesinde bulundu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler