Lice'de şehit sayısı 4'e çıktı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'liler ile çatışma çıktı. Çatışmada şehit sayısı 4'e çıktı.

Yayınlanma: 19.08.2015 - 07:36
Abone Ol google-news

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçeleri kırsalında dün PKK'lılarla çıkan ve Uzman Çavuş Muhammet Tufan'ın şehit olduğu 3 askerin yaralandığı çatışmada ağır yaralanan Teğmen  Ubeyd Turan, tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit oldu.

Bölgede dün öğle saatlerinde çıkan bu çatışmadan sonra  akşam da 'canlı kalkan' olan grubun arasına sızan teröristlerin açtığı ateşle Jandarma Astsubay Metin Aydemir ve Uzman Onbaşı Latif Adıgüzel şehit olmuştu. Bölgede dün çıkan çatışmalarda şehit sayısı 4'e yükselirken, yaralanan 2 askerin tedavisi de Diyarbakır Asker Hastanesi'nde sürüyor.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

"18 Ağustos 2015 tarihinde, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca ulaşıma kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma açmak ve teröristleri gizlenmiş oldukları bölgede etkisiz hale getirmek maksadıyla, Jandarma Özel Harekât Timlerince gerçekleştirilen operasyonda yaralan ve hastanede tedavileri devam eden üç Kahraman personelimizden Jandarma Teğmen Ubeyd Turan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur olaylarda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz."

 

Şehit askerleri için sabah saat 09.00'da Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi.

Lice'deki 3 şehit törenle memleketlerine uğurlandı

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında dün çıkan çatışmalarda şehit düşen Jandarma Astsubay Metin Aydemir, Uzman Çavuş Muhammet Tufan ve Uzman Onbaşı Latif Adıgüzel için Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi.

Lice İlçesi'nde dün güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan iki çatışmada Jandarma Astsubay Metin Aydemir, Uzman Çavuş Muhammet Tufan ve Uzman Onbaşı Latif Adıgüzel şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Şehit askerler için bugün Diyarbakır Asker Hastanesi önünde uğurlama töreni düzenlendi. Basına kapalı yapılan törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, askeri yetkililer ile şehit yakınlarının katıldı. Tören ardından şehitlerin cenazeleri Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü'ne götürüldü. Şehitler için yapılan tören nedeniyle Diyarbakır Askeri Hastanesi çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Şehit Astsubay Metin Aydemir'in cenazesi Erzurum'a, Uzman Çavuş Muhammet Tufan'ın cenazesi Eskişehir'e, Uzman Onbaşı Latif Adıgüzel'in cenazesi de Nevşehir'e uçakla gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler