Lice'de tehlikeli gerilim

Karakola ek bina inşaatını protesto eden yurttaşlara jandarma müdahale etti. 1 kişi öldü, 2'si ağır 9 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 28.06.2013 - 14:51
Abone Ol google-news

Lice ilçesi Kayacık köyündeki karakola ek bina inşaatını protesto eden köylülere jandarma önce gaz bombasıyla müdahale etti ardından ateş açtı. Olayda Medeni Yıldırım (18) yaşamını yitirirken 2’si ağır 9 kişi de yaralandı.

Kayacık’ta köylüler karakola yürüdü. Karakolun yakınındaki işçilerin kaldığı 3 çadırı ateşe veren köylüler, jandarma ile yaşanan gerginliğin ardından karakolu taşladı. Jandarma köylülere önce gaz bombalarıyla müdahale etti, ardından köylülerin dağılmaması üzerine ateş açtı. Olayda Medeni Yıldırım, Salih Bedirhan, Ramazan Çakır, Veysi Özmen, Mehdi Aslan ve 16 yaşındaki Ronida Pervane’nin de aralarında bulunduğu 9 kişi yaralandı.

Yaralılardan Yıldırım, tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. 2 kişinin de durumunun ağır olduğu öğrenildi. Askerlerin havaya ateş açmasına tepki gösteren köylüler, bir kez daha karakolu taşladı. Bunun üzerine bölgeye zırhlı araç ve asker sevkıyatı yapıldı.

Olaylar üzerine BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ve DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk’un da bulunduğu BDP heyeti bölgeye gitti.

 ‘Sağduyunuzu koruyun’ çağrısı

Akşam saatlerinde açıklama yapan Kışanak, halkın “Savaş değil barış istiyoruz” pankartıyla karakolu protesto etmeye gittiğini belirterek “Protestoyu gerçekleştirenlerin tamamı sivil, silahsız köylülerdir. Köylülerin üzerine bu şekilde ateş açılması çok açık bir cinayettir, bir katliam girişimidir, alçakça düzenlenen bir provokasyondur. Halkımız sağduyusunu korumalı ve provokasyonlara gelmemelidir. Ancak şu da bilinmelidir ki bu alçakça saldırının hesabı sorulacaktır” diye konuştu.

 

‘Vurdularsa birbirlerini vurdular’

Lice Kaymakamı Özer Özbek, “250 kişilik BDP’li grup karakola girmek üzere saldırıya geçiyor. Karakolun bahçesine giriyor. Bahçeye girince de bölük komutanı emrindeki takviye özel harekât timleri tarafından havaya ateş ediliyor. Şahıslara yönelik bir tarama, hedef alma, namlu çevirme ve ateş etme asla olmadı. Vurma varsa eğer kendilerini de vurmuş olabilirler” dedi.

 

‘Provokasyon’

Olaylarda 1 kişinin öldüğünü, 2’si ağır 9 kişinin de yaralandığını açıklayan Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ise “Barış ortamında bu provokasyonu kim yaptıysa ortaya çıkarılacak” diye konuştu.

 

Red’hack’ledi

Akşam saatlerinde RedHack, Lice Kaymakamlığı’nın internet sitesini hack’ledi.

 

PKK'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler