Londra kaosa hazırlanıyor

İngiltere'nin başkenti Londra'da, metro çalışanlarının 48 saatlik greve gideceği açıklandı. Bugün yerel saatle 19.00'da başlayacak olan 48 saatlik grevin şehirde ulaşım kaosu yaratması bekleniyor.

Yayınlanma: 09.06.2009 - 07:16
Abone Ol google-news

İngiltere'nin başkenti Londra'da bugün yerel saatle 19.00'da başlayacak ve 48 saat sürecek olan metro grevinin büyük bir ulaşım kaosu yaratması bekleniyor.

Metro çalışanlarının üyesi olduğu Demir ve Deniz Yolları Çalışanları Sendikası (RMT) ile işveren arasında sürdürülen görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından, metro çalışanları bugün akşam saatlerinde 48 saatlik grev uygulaması başlatmaya karar verdi.

Uzun yıllardır ilk kez Londra'daki bütün metro hatlarında aynı anda yapılacak olan grevin günlük yaşamı ciddi biçimde etkilemesi bekleniyor.

RMT'nin yıllık yüzde 5'lik maaş zammı talebinin kabul edilmemesi üzerine ortaya çıkan grev sırasında başkentte ulaşımın aksamaması için ek olarak 100 otobüsün servise konulacağı, nehirde teknelerle taşımacılık yapılacağı, taksilerin ana istasyonlardan ''dolmuş gibi seferler düzenleyeceği'', bisiklet kullananlara trafik içinde eskort yapılacağı belirtildi.

RMT'nin grev oylamasına 10 bin tren sürücüsü, istasyon görevlisi ve teknik personelin katıldığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler