L'Oreal'de sular durulmuyor

Dünyanın en zengin kadınlarından, Fransa'nın üçüncü en varlıklı kişisi ünlü kozmetik devi L'Oreal'in sahibi Liliane Bettencourt'a servetinin kontrolü için vasi tayin edilirken, 89 yaşındaki kadının avukatları kararı temyiz edeceklerini açıkladılar.

Yayınlanma: 17.10.2011 - 11:08
Abone Ol google-news

Vesayet davası açanlardan kızı Françoise Bettencourt-Meyers'in avukatları, Paris'te bugün görülen davadan sonra yaptıkları açıklamada, Liliane Bettencourt'un vesayetinin yaşça büyük torunu Jean-Victor Meyers'a, servetinin kontrolünün de kızı Françoise ile diğer iki erkek torununa verildiğini belirttiler.

Mahkemeden kısa süre önce Le Monde gazetesinin internet sitesinde yayımlanan uzman hekim raporunda, Bettencourt'a "bunama" ve "Alzheimer hastalığı" ile "dejeneratif beyinsel faaliyet yavaşlaması" teşhisi konduğu belirtildi.

89 yaşındaki milyarder dün Journal de Dimanche'a yaptığı açıklamada, hakimin kendisini kızının vesayeti altına bırakması durumunda, yurt dışına gideceği tehdidinde bulundu.
Yaşlı kadının avukatları da kararı temyize taşımaktan başka seçenekleri bulunmadığını belirttiler.

Doktorlar, daha önce, Liliane Bettencourt'un servetinin kontrolü için vasi tayin edilmesi tavsiyesinde bulunmuşlardı.

Yaz başında mahkemeye gönderilen sağlık raporunda, Avrupa'nın en zengin kadını olarak bilinen Bettencourt'un "akli dengesinde sorunlar olduğu ve fiziksel problemler yaşadığı" yolunda görüş bildirilmişti.

Zengin kadının kızı Francoise Meyers-Bettencourt, geçen yıl annesinin akli dengesinin yerinde olmadığı ve yakın arkadaşı fotoğrafçı Francois-Marie Banier tarafından yönlendirildiğini ileri sürerek mahkemeye dava açmıştı.

Annesinin fotoğrafçı arkadaşına çok pahalı eşyalar hediye ettiğini ve 1 milyar Avro para bağışladığını iddia eden genç kadın, daha sonra şirketin avukatlarının araya girmesiyle davadan vazgeçmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler