Lübnanlı avcılardan Türk yapımı av silahlarına ilgi

'Lübnan'da sonbaharın gelmesi ve göçmen kuşların Ekim-Ocak ayları arasında Avrupa'dan ülkeye göç etmesiyle av sektörü canlanırken, Türk yapımı av silahlarının satışında da artış yaşanıyor'.

Lübnanlı avcılardan Türk yapımı av silahlarına ilgi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 06.12.2012 - 11:19

Babaların küçük yaştan itibaren çocuklarına avlanmayı öğrettiği Lübnan'da avcılık en yaygın hobilerden biri olarak nitelendiriliyor. Suriye sınırına yakın Akkar, el-Kariyat, Baalbek, Bekaa gibi bölgelerde av merkezlerinin yoğunlaştığı gözleniyor.

Lübnan;da yapılan istatistiklere göre, ülkede av için kullanılan silahlar birçok kaynaktan geliyor. Başlıca kaynağın da Türkiye olduğu ve Türk av silahlarının satışında her yıl artış gözlemlendiğine dikkat çekiliyor.

Lübnan'ın güneyinde av silahı satan Fadi Dahir  ''Hobi için kuş avlayan Lübnanlı avcılarının çoğu Türk av silahlarını tercih ediyor'' dedi.

Avcıların Türk silahlarına rağbetinin yaklaşık yüzde 75'e ulaştığını söyleyen Dahir, Türk silahlarının fiyatlarının başka ülkelerin silahlarına göre daha uygun olduğunu belirtti.
Lübnanlı avcı Alfred Astih ise kendisinin ve avcı arkadaşının Türk av silahları kullanmayı tercih etmesini, Türk silahlarının fiyatının uygunluğuna, kalitesine ve daha az bozulmasına bağlıyor. Astih, Lübnanlı avcıların çoğunun av kanunu yasaklarına uymadığını öne sürdü.
Avcılıkla ilgilenen Ali es-Seb'a Ayin, Lübnan'da av kanununun uygulanmasında devletin esneklik gösterdiğine işaret ederek, Rus, İtalyan ve Amerikan silahlarına oranla Türk silahlarının satışının daha fazla olduğunu söyledi.

Lübnan'da 2004 yılında yayımlanan av kanunu, kent, köy, park, doğa rezervleri ve tarihi mekanlarıyla, yerleşim birimlerinin en az 500 metre mesafe yakınında avlanmayı yasaklıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler