Maden ocağı davası başlıyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 10 Aralık 2009'da bir maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren 19 işçinin yakınlarının maden firması aleyhine açtığı 7 milyon 750 bin TL'lik maddi-manevi maddi tazminat davalarının görülmesine 6 Nisan Salı günü başlanacak.

Yayınlanma: 02.04.2010 - 12:38
Abone Ol google-news

Ortak Hukuk Bürosu avukatlarından Mehmet Çetin, madende yaşamını yitiren 19 işçinin yakını olan 105 kişinin velayetlerinin kendilerinde olduğunu söyledi.

Bu çerçevede, ocakta yaşamını yitiren 19 işçinin yakınlarını adına 2.5 ay önce Bükköy Madencilik firması hakkında maddi ve manevi tazminat davası açtıklarını hatırlatan Çetin, ''Her bir eş ve her bir çocuk için 80'er bin, her bir anne ve baba için 40'ar bin, her bir kardeş için ise 25'er bin TL'lik olmak üzere toplam 7.5 milyon TL tutarındaki manevi tazminat ile sembolik olarak 100 TL değerindeki maddi tazminat davaları, 6 Nisanda Mustafakemalpaşa Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak'' dedi.

Çetin, olayla ilgili olarak 3'ü tutuklu 7 kişi hakkında açılan ceza davasının görülmesine ise 26 Nisan Pazartesi günü Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi başlanacağını bildirdi.

Bu davada firma yetkilileri Fahrettin Şolpan, Bayram Erdoğan ve Hayrettin Çevik'in tutuklu, Kasım Karataş, Nurallah Ercan, Orhan Latif Ercan ve Ahmet Yalvaç'ın da tutuksuz olarak yargılanacağını anlatan Çetin, sanıklar hakkında ''Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak'' suçundan 2 ile 15 yıl arası hapis cezası istendiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon