Maden ocağına ve fabrikaya Danıştay'dan izin çıkmadı

Samsun’un Kavak ilçesinde sulu tarım alanına yapılmak istenen maden ocağı ve çimento fabrikasına Danıştay izin vermedi. Ancak şirket tarafından ilçeye getirilen makine ve ekipmanlar yerel yöneticilerin katıldığı törenle karşılandı.

Yayınlanma: 16.11.2011 - 17:45
Abone Ol google-news

Kavak İlçesine bağlı Bekdemir ve Köseli köylerine özel bir firma tarafından geçtiğimiz aylarda özel bir maden ocağı kurulmak istenmiş ancak köy muhtarlığı Çevre ve Orman Bakanlığı’nca verilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu'nun iptali için Samsun 1. İdare Mahkemesi’ne dava açmıştı.

Yerel mahkemenin ÇED raporunun iptali kararını Danıştay 8.Dairesi de onadı. Köseli Köyü Muhtarı Kadir Us, “Bu fabrikaya köy sakinleri karşı çıkıyor. Fabrikada binlerce kişi çalışacak diye firma yetkililerince hikayeler anlatılıyor. Fabrikanın kurulacağı arazi üzerinde ki hak sahipleri ile usulsüz sözleşmeler imzalanıyor. Köseli Köyü su kaynaklarının bolca bulunduğu ve sulu tarımın yapıldığı bir yerdir. Devletin bu yeri koruma altına alması gerekiyor” dedi.

Danıştay’ın kararına karşın firma tarafından Kavak ilçesinde kurulacak çimento fabrikası için ilçeye getirilen makine ve ekipmanlar törenle karşılandı. İlçe girişinde düzenlenen törende konuşan Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, kurulacak fabrikanın Kavak’ta istihdamın sağlanması için çok önemli olduğunu savundu.

Ün, şehrin içinde bulunan fabrikaların gerekli önlemlerin alınması halinde çevreye zararının olmayacağını söyledi. İş makineleri törenin ardından, konvoy halinde fabrikanın kurulacağı Bekdemir köyüne götürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler