Madımak'ta yol alınamıyor

Madımak ayıbı bir türlü ortadan kaldırılamıyor. 2 Temmuz 1993'te, 33 aydın ve sanatçının yanarak can verdiği Madımak Oteli'nin giriş katındaki İskender Lokantası, sahibine 15 0cak'a kadar süre tanınmış olmasına rağmen hâlâ boşaltılmadı.

Yayınlanma: 21.01.2009 - 07:21
Abone Ol google-news

2 Temmuz 1993'te, 33 aydın ve sanatçının yanarak can verdiği ve yıllardır herkesimden çok sert eleştiriler alan Madımak Oteli'nin giriş katındaki İskender Lokantası için nihayet aybaşında düğmeye basılmış ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından lokantanın boşaltılarak Kültür Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nün (DÖSİM) mağazası açılması kararı alınmıştı.

Karar doğrultusunda, Sıvas Valiliği'yle yapılan görüşmeler ışığında lokantanın 15 Ocak'a kadar tahliye edileceği duyurulsa da, işletme sahibinin hâlâ taşınmadığı öğrenildi. Binada kiracı olarak bulunan işletme sahibi Sebati Manav ile anlaşmaya varılmasına rağmen, henüz tahliyenin yapılaması DÖSİM yetkililerinin de elini kolunu bağladı.

Yetkililer, konu ile ilgili Sıvas Valiliği'ne yazı yazıldığını ancak henüz geri dönüş olmadığını kaydederken, "Valilik tarafından, otelin sahipleriyle ya da mirasçılarıyla görüşülerek, ilgili işlemlerin halledilmesi ve bize onay gelmesi gerekiyor" diye konuştular.

Lokanta işletmecisine Belediye tarafından, tahliye sonrası için yer verildiğini de hatırlatan yetkililer, şunları dedi: "Önce boşalması lazım oranın. Hâlâ boşalmadı. Oradaki işletmeciye Belediye bir yer verdi. Oraya geçiyor mu geçmiyor mu? Bunlar bir sonuçlanacak ki, ondan sonra boşalırsa biz gireceğiz. Eğer yapılabiliyorsa yol alacağız."

Bakanlık, DÖSİM mağazasında hediyelik eşya, el sanatları ürünleri, kitap ve çiçek satışı gerçekleştirmeyi, mağazanın bir bölümünde de 1993'te yanarak can veren aydın ve sanatçılar için anı köşesi oluşturarak, "Barış, kardeşlik ve dostlukla acılarımızı paylaşıyoruz" ifadesinin yazıldığı bir plaket asmayı planlıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon