Madonna 19 yıl sonra yeniden İstanbul'da

Madonna, 2012 dünya turnesi kapsamında 19 yıl aradan sonra 7 Haziran'da İstanbul'da Türk Telekom Arena'da konser verecek.

Yayınlanma: 31.05.2012 - 09:02
Abone Ol google-news

Dünyanın en iyi orkestralarından sayılan Viyana ile Berlin Filarmoni orkestralarının üyelerinden oluşan, Michael Francis yönetimindeki Viyana-Berlin Oda Orkestrası'nın, günümüzün en prestijli keman virtüözlerinden Anne-Sophie Mutter'e eşlik edeceği konser, yarın Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Mutter konserde, dünya prömiyerini Kasım 2010'da New York'ta gerçekleştirdiği, Wolfgang Rihm'in Lichtes Spiel isimli yapıtının Türkiye prömiyerine imzasını atacak.

Imany, yarın Küçükçiftlik Park'ta

''You Will Never Know'' parçasıyla radyo listelerinin en üst sırasında yer alan ve sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden olan Imany, yarın Küçükçiftlik Park'ta hayranlarıyla buluşacak.

Model, yarın Beşiktaş Anadolu Lisesi'nde düzenlenecek Fest-i BAL'12'de sahne alacak.
Rock'n Dark Müzik Yarışması Türkiye Finali, 2 Haziran Cumartesi günü Küçükçiftlik Park'ta gerçekleştirilecek. Finalde bölge finallerinde seçilen 3 finalistin yanı sıra Duman, Melis Danişmend, TNK, BatıYakası ve Sade de sahne alacak.

Kadıköy Anadolu Lisesi'nde düzenlenecek KALFest, 2 Haziran Cumartesi günü mor ve ötesi, Manga ve Gökçe'yi ağırlayacak.

 

CRR Konser Salonu'nda Yundi'den piyano ziyafeti

Günümüzün en duyarlı Chopin yorumcularından biri olan Yundi, 2 Haziran Cumartesi günü CRR Konser Salonu'nda izleyenlere bir piyano ziyafeti sunacak.

Rock müziğin popüler gruplarından Kolpa, 2 Haziran Cumartesi akşamı Nabizade Konağı'nda sevenleriyle buluşacak.

Aranjör Ozan Çolakoğlu, ilk albümünden şarkıları 2 Haziran Cumartesi günü Turkcell Kuruçeşme Arena'da seslendirecek. Çolakoğlu'na konserde Tarkan, Ajda Pekkan, Sertab Erener, Gülşen, Göksel, Ferman ve Yalın eşlik edecek.

Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi, 3 Haziran Pazar günü B.A.A.L Fest 2012 kapsamında Can Bonomo ve Büyük Ev Ablukada'yı ağırlayacak.

Romantizmin İtalyan sesi Patrizio Buanne, Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası eşliğinde 3 Haziran Pazar günü Turkcell Kuruçeşme Arena'da sahne alacak.


''Dünya Dansları'' L'Arpeggiata ile Aya İrini Müzesi'nde

Aya İrini Müzesi, Koreograf Heinz Spoerli'nin iki gösterisine ev sahipliği yapacak. Zürih Balesi'nin sanatsal yetkinliği ve dinamizmini Bach'ın çello süitleriyle buluşturan ''... ve Rüzgardan Sakındı'' 4 Haziran Pazartesi günü; ''Boşlukta Rüzgarlar'' ise 5 Haziran Salı günü sergilenecek.

Son 10 yılın en başarılı neo-soul, r&b ve pop vokallerinden, Grammy ödüllü Macy Gray, 4 Haziran Pazartesi günü Turkcell Kuruçeşme Arena'da sevenleriyle buluşacak.

Keşfedilmemiş bir ses dünyası sunarak, doğaçlamanın tüm yaratıcılığını ustaca sergileyen L'Arpeggiata, 6 Haziran Çarşamba günü Aya İrini Müzesi'nde, dünyanın dört bir yanından derlenen şarkı ve danslarla müzikseverlerin gönlünü fethedecek. Programda Türkiye, Hindistan, İspanya, Kanarya Adaları, İtalya, Latin Amerika ve Rusya'dan geleneksel şarkılar ve danslar yer alıyor.

 

Madonna konseri

Madonna, 2012 dünya turnesi kapsamında 19 yıl aradan sonra 7 Haziran Perşembe akşamı İstanbul'da Türk Telekom Arena'da konser verecek.

7 yaşındayken olgun bir profesyonel piyanistin yetilerine sahip nadir bir ''dahi çocuk'' olarak sunulan New York doğumlu Claire Huangci, İstanbul Resitalleri kapsamında 7 Haziran Perşembe akşamı Sakıp Sabancı Müzesi-the Seed'de müzikseverlerle buluşacak.
Akbank Caz Festivali'nde Jamzz Genç Yetenekler Yarışması'nda ödül alan gençlerin yer alacağı ''Genç Yetenekler Konseri'', 7 Haziran Perşembe günü Akbank Sanat'ta düzenlenecek.

Dünyanın en renkli saksafon dörtlülerinden Amstel Quartet, klasikten caz, pop ve dünya müziklerine uzanan repertuvarını 7 Haziran Perşembe günü Hollanda Başkonsolosluğu'nda müzikseverlerle paylaşacak.
 


''Nar Taneleri'' yarın Yunus Emre Kültür Merkezi'nde

Nar Taneleri Folklor ve Tiyatro Topluluğu'nun ''Nar Taneleri'' gösterisi, yarın Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Tiyatro Karnaval'ın ''Bu Filmi Görmüştüm'' oyunu yarın Gönül Ülkü&Gazanfer Özcan Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Semaver Kumpanya'nın psikolojik gerilim unsurları taşıyan oyunu ''Metot'', 2 Haziran Cumartesi günü Kocamustafapaşa Çevre Tiyatrosu'nda sergilenecek.

Tomris İncer ve Yiğit Sertdemir'in rol aldığı, sırlar ve gerçekler üzerine bir oyun olan ''Gerçek Hayattan Alınmıştır'', 2 Haziran Cumartesi günü Kumbaracı50'de sahnelenecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda Açık Hava Sahnesi'nde yarın ''Lüküs Hayat'', 3 Haziran Pazar günü ''İstanbul Efendisi'', 5 Haziran Salı günü ''Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'', 7 Haziran Perşembe günü ise ''Şark Dişçisi'' oyunları sergilenecek.


Tiyatro Festivali

18. İstanbul Tiyatro Festivali'nin bu haftaki programı şöyle:

1 Haziran Cuma günü Mekan Artı'da ''Bizde Yok'', Salon İKSV'de ''Olmamış mı'', Oyun Atölyesi'nde ''Antonius ile Kleopatra'', Üsküdar Stüdyo Sahnesi'nde ''Tiyatro Öldü'', Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde ''Gergedan'';

2 Haziran Cumartesi günü Mekan Artı'da ''Bizde Yok'', Üsküdar Stüdyo Sahnesi'nde ''Tiyatro Öldü'', Oyun Atölyesi'nde ''Antonius ile Kleopatra'', Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde ''Gergedan'', Üsküdar Tekel Sahnesi'nde ''Rosencrantz ve Guilderstern Öldüler'';

3 Haziran Pazar günü Üsküdar Tekel Sahnesi'nde ''Rosencrantz ve Guilderstern Öldüler'', Küçük Sahne'de ''Yeni Kiracı'', Haldun Taner Sahnesi'nde ''İnsan Manzaraları'', garajistanbul'da ''Daf/Kapan'';

4 Haziran Pazartesi günü Haldun Taner Sahnesi'nde ''İnsan Manzaraları'', garajistanbul'da ''Kapan'', Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde ''Macbeth'';

5 Haziran Salı günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde ''Macbeth''.


Çocuklar için

Karaca Tiyatrosu Deneme Sahnesi, ''Cin Ali Aramızda'' oyununu yarın Esenyurt Kültür Merkezi'nde oynayacak.

''Disney Live! Mickey'nin Müzik Festivali'', 1-2-3-6-7 Haziran tarihlerinde Trup Towers Mall'da çocuklarla buluşacak.

Hayvan dostlarını bir araya getiren ve barınaklara destek amacını taşıyan PetFest 2012, 2-3 Haziran 2012 tarihlerinde Parkorman'da gerçekleştirilecek.

Akbank Çocuk Tiyatrosu'nun 40. yıl kutlamaları çerçevesinde, Broadway ve West End'den sonra ilk kez Türkiye'de Mehmet Ergen tarafından sahneye konan, Talimhane Tiyatrosu'nun ortak yapımcılığını üstlendiği Shrek Müzikali, 2 Haziran Cumartesi günü BKM'de sergilenecek.

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu'nun ''La Fonten Orman Mahkemesinde'' oyunu 2-3 Haziran 2012 tarihlerinde Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.


4 yaşındaki İdil Irmak Dorman'ın resim sergisi Bahariye Sanat Galerisi'nde

 

Sergiler

İsveçli sergi tasarım şirketi ''Excellent Exhibitions AB'' tarafından tasarlanan ve İtalyan küratörler Alessandro Vezzosi ve Francesco Buranelli tarafından hayata geçirilen ''The Great Masters'' sergisi, 1 Haziran-31 Temmuz 2012 tarihleri arasında ilk kez Türkiye'de sergilenecek.

Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek sergi, üç büyük usta üzerinden yola çıkarak 16. yüzyıl İtalya'sını ve Rönesans'ı anlatıyor. İnteraktif sanat sergisi ''The Great Masters''da ziyaretçiler Michelangelo'nun Sistin Şapeli'ndeki eserlerini, Davud heykelini, Leonardo'nun Son Yemek freskini, anatomi çalışmalarını, Vitrivius İnsanı'nı, Raphael'in yapmış olduğu birçok resmi ve Atina Okulu freskinin detaylı incelemesini modeller, dokunmatik ekranlar ve interaktifler vasıtasıyla deneyimleme fırsatı bulacaklar.
Kubilay Dinçer Ebru Atölyesi Sergisi, 2-30 Haziran 2012 tarihleri arasında Antik Hotel-Antik Cisterna'da gerçekleştirilecek.

4 yaşında ki İdil Irmak Dorman'ın kişisel resim sergisi 2-9 Haziran 2012 tarihleri arasında Bahariye Sanat Galerisi'nde görülebilecek.

C.A.M Galeri, 7 Haziran-12 Temmuz 2012 tarihleri arasında yer alan yeni sergisinde, sanat hayatında ''fresh'' kavramını somutlaştıran genç sanatçıları bir araya getirdi. Betül Güney, Cenin (Burcu Çorbacı) ve Ceyda Aldemir Pancar'ın yer aldığı serginin başlığı ''Fresh''.


Üç kuşak Macar sanatçının eserleri ''İzler'' sergisiyle The Empire Project'te


Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi'nin kurucusu Deniz Pireci'nin ''Bazzinga'' sergisi, 7 Haziran-8 Temmuz 2012 tarihleri arasında G-Art Sanat Galerisi'nde gezilebilecek. Serginin ilham kaynağı, televizyon dizisi Big Bang Theory'deki astrofizikçi Sheldon Cooper'ın anlaşılmaz şakalarını anlaşılır kılmak için kullandığı, hiçbir dilde ve sözlükte karşılığı olmayan ''bazzinga'' sözcüğü.

Galeri Sevin, 6-30 Haziran 2012 tarihleri arasında ''Ruth Benice ile Nyon Porselen Desenlerini Keşfetmek (1781-1813)'' sergisine ev sahipliği yapacak.

''Çocuk-Sanatçı Karşılaşmaları Atölyeleri Sergisi: Oyun-cak'', 1-15 Haziran 2012 tarihleri arasında Hayaka Artı'da düzenlenecek. Sergide, Çukurcuma Mahallesi'ndeki çocuklar ile gönüllü sanatçıların sene boyunca bir araya geldikleri ''karşılaşmalar'' sonucunda ortaya çıkan oyun-işler yer alıyor.

Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri'nin yeni sergisi ''İkon''da, sanatçı Jeffrey Baykal-Rollins'in işleri sergilenecek. Baykal-Rollins'in yeni çizim ve enstalasyonlarını içeren sergi, her biri hem dini hem din dışı ikonik imgelerin taşıdığı gücü inceleyen, birbirine bağlı üç ayrı bölümden oluşuyor: İkon, İkonostaz ve İkonoklast.

İlk yılını tamamlayan Mabeyn Gallery'nin 2012-2013 sergi programında yer alması planlanan sanatçıların yeni çalışmaları, 5-30 Haziran 2012 tarihleri arasında ''Taslak'' sergisinde sanatseverlerle buluşacak. Sergide Alper Bıçaklıoğlu, İsmet Değirmenci, Alev Gözonar, Huri Kiriş, Coşkun Sami, Emre Tandırlı, Murat Tosyalı ve Pınar Yeşilada'nın son dönem çalışmaları yer alıyor.

The Empire Project, Nessim Gallery Budapeşte işbirliğiyle hazırlanan ''Traces/İzler'' sergisi ile üç farklı jenerasyondan üç Macar sanatçının eserlerini bir araya getiriyor. Akos Czigany, Attila Floszmann, Gabor Kerekes'in çalışmalarının yer aldığı sergi, 7 Haziran-21 Temmuz 2012 tarihleri arasında açık olacak.

Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi, Kültürlerarası Sanat Diyalogları kapsamında, Horst Hamann & Timurtaş Onan fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak. ''Mannheim Beyoğlu'nu Görüyor/Beyoğlu Mannheim'ı Görüyor'' sergisi, 1-10 Haziran 2012 tarihleri arasında fotoğraf sevenlere kapılarını açacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler