Malatya'da protokol krizi

CHP milletvekilinin isminin protokolde yer almaması krize neden oldu

Yayınlanma: 25.12.2014 - 19:58
Abone Ol google-news

Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü vefatının 41. yılında Malatya’da da düzenlenen etkinliklerle anıldı. İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde düzenlenen anma töreninde ismi protokolde geçmeyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba bu duruma sert tepki gösterdi. Ağbaba, "Bundan sonra hiçbir protokole katılmayacağımı belirtmek isterim" dedi. 


İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü vefatının 41. yılında Malatya’da da düzenlenen etkinliklerle anıldı. Anma törenine Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanlığını temsilen 2'nci Ordu Kurmay Başkan Vekili Tuğgeneral Metin Alpcan ve Büyükşehir Belediyesi adına Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve çok sayıda partili katıldı. Törende Binbaşı Erciş’in yaptığı konuşma görüntülü sunum ile devam ederken programa CHP’li Ağbaba damgasını vurdu. Anıta çelenk sunumu sırasında protokolde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın olmaması ve programa katılmak isteyen vatandaşlardan davetiye istenmesi üzerine Ağbaba çok sert tepki gösterdi. Ağbaba şunları kaydetti: "Bugün yaşanan olaylarda ilgililerin nereden emir aldıklarını bilmiyorum ama bir grup işgüzar tören alanına vatandaşların girmesine izin vermedi. Vatandaşlardan alana girmek için davetiye istediler. Bunu hangi mantıkla yapmış olduklarını anlamış değilim. Herhalde Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü unutturmaya çalışıyor." 

Milletvekili Ağbaba ayrıca protokolde CHP’nin olmamasına da tepki göstererek, "Bundan sonra hiçbir protokole katılmayacağımı söylemek istiyorum. Bazı işgüzarlar ve CHP milletvekiliyle aynı karede görüntü vermekten korkanlar protokol kurallarını hiçe sayıyor. Bu durumu şiddetle kınıyorum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler