Malta Oturum ve Vatandaşlık Programı Avrupa’nın kapılarını açıyor
2007 yılından bu yana Schengen bölgesinin bir parçası ve Britanya Milletler Topluluğunun üyesi olan Malta, Avrupa’da oturum ve vatandaşlık veren ülkeler arasında en çok talep gören ülkelerden biri olarak öne çıkıyor.
Bireysel Yatırımcı Programı ile ülkeye belirgin bir ekonomik katkı sağlayan Malta, hibe, gayrimenkul, devlet tahvili alımının yanı sıra yatırım hesabı açılarak ya da iş kurma yoluyla oturum ve vatandaşlık veren ülkeler arasında yer almasıyla Türk yatırımcıların ilgisini çekmiş durumda. Malta vatandaşı nasıl olunur ve malta oturum izni alma şartları nelerdir sorularını yurtdışı yatırım programları hizmetleri konusunda uzman olan Yeni Bir Hayat Danışmalığı CEO’su Şevki Akaydın cevapladı.
Akdeniz’in ortasında yer alan bu küçük ada ülkesinin başlıca gelir kaynağını, sahip olduğu iklimi, mimari yapısı ve zengin tarihi geçmişiyle turizm oluşturuyor. Eğitim alanında da oldukça gelişmiş olan ülke bir çok farklı kültürden ve milletten insana ev sahipliği yapıyor.
Malta ekonomisi büyüyor
Malta, politik ve ekonomik istikrar sayesinde Malta Avrupa’nın en büyük devletleriyle eşit düzeyde görülüyor. Ülkenin 2015’teki ekonomik büyüme oranı %6.3, kredi notu ise pozitif bir görünümle ‘’A’’olup, Dünya Risk Raporu’na göre Malta yaşamak için en güvenli ikinci ülke olarak öne çıkıyor. İkamet edenlere ticari faaliyetler ve vergi konusunda da kayda değer avantajlar sağlıyor. Özellikle yabancı yatırımcıların artan ilgisinden dolayı Malta emlak sektöründeki büyümenin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi bekleniyor. İşsizlik oranının üzde 5.4 ile en düşük seviyelerde olduğu ülkede, enflasyon oranı ise yıllık yüzde 1.2.
Malta dünyanın en iyi 5 sağlık organizasyonu arasında
Ayrıca Malta sağlık sistemi Dünya Sağlık Organizasyonu (WHO) tarafından dünyanın en iyi ilk 5 sağlık organizasyonu arasında gösteriliyor ve eğitim sistemi ile de öne çıkıyor.
3 yaşından itibaren temel eğitimin ücretsiz, 16 yaşına kadar ise mecburi olduğu Malta’da ingiliz eğitim sistemi takip edilyor.
Yurtdışı yatırım programları kapsamında hizmet veren ilk ve tek Türk şirketi Yeni Bir Hayat, Malta’daki kurumsal yapılanması ile yatırımın planlanmasından, gayrimenkul seçimine, başvuru dosyasının hazırlanmasından, denetim süreçlerine her aşamada yer alıyor.
Malta oturum izni nasıl alınır?
Malta oturum izni €250,000 tutarında Malta devlet tahvili alarak yatırım yapan kişiye ve ailesine, süresiz ve ömür boyu geçerli olmak üzere veriliyor. Malta oturum vizesi ile Schengen ülkelerinde serbest dolaşım ve yılda 6 aya kadar kalabilme hakkı da sunuluyor. Malta oturum izni başvurusu yapıldıktan sonra ortalama 2-3 ay içinde sonuçlanıyor.
Malta Vatandaşı Nasıl Olunur?
Malta vatandaşlığı almak için Malta Bireysel Yatırımcı Programı (IIP) aracılığıyla Ulusal Kalkınma ve Sosyal Fonu’na en az €650.000 tutarında bir katkı yapılması ve birkaç ek şart aranıyor. Malta vatandaşlık başvurusu yapan yatırımcılara 1 yıl içinde Malta vatandaşlığıdolayısıyla AB pasaportuna sahip olma hakkı veriliyor. Malta vatandaşlığı alanlar 28 Avrupa ülkesi ve İsviçre’ye yerleşebilme ve Avrupa’da sağlık, iş ve eğitim fırsatlarından yararlanabilme imkânına sahip oluyor. Malta vatandaşlık programına, eş, 26 yaşına kadar çocuklar ve 55 yaş üstü ebeveynler de dahil edilebiliyor.
Malta sürekli yaşama zorunluluğu olmadan 12 ay içinde Avrupa vatandaşı olabilme imkânı sunuluyor. Malta pasaportu Dünyada en prestijli ilk 12 pasaport arasında yer alıyor.
En Çok Okunan Haberler
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Nevşin Mengü hakkında karar
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu