Manavgat'ta hortum korkuttu

Türkiye genelinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişleri görülüyor. Antalya'nın Manavgat ilçesinde 3 ayrı yerde meydana gelen hortum, korkulu anlar yaşattı.

Yayınlanma: 21.04.2010 - 05:56
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre;  İstanbul'un batı ilçeleri, Tekirdağ, Kırklareli'nin güney ilçeleri, Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük, Kastamonu, Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Sıvas, Kayseri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım vb) tedbirli olunması gerekiyor.

 

Manavgat'ta hortum

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 3 ayrı yerde meydana gelen hortum, korkulu anlar yaşattı.
Alınan bilgiye göre, Boğaz mevkisinde denizde aynı anda üç farkı hortum oluştu. Hortumlar denizin kabarmasına yol açtı. Hortumun ardından şiddetli yağış başlayınca, denizdeki tekneler Manavgat Irmağı'na sığındı.

Manavgat ilçe merkezinde, Manavgat Irmağı köprüsü civarındaki hortumda ise bazı ağaçların dallarıyla Manavgat Balık Hali'ndeki bazı iş yerlerinin camları kırıldı.

 

Çetince'de dolu yağışı

Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Çetince beldesinde 45 dakika civarında süren dolu yağışının ardından, yaklaşık 20 santim kalındığında beyaz örtü oluştu.

Yalvaç Kaymakamı Nevzat Taşdan yaptığı açıklamada, yaklaşık 45 dakika süren dolu yağışının ardından bölgedeki tarım arazilerinde hasar oluştuğunu söyledi. Hasar tespiti için komisyon oluşturduklarını belirten Kaymakam Taşdan, komisyonun yarından itibaren çalışmalara başlayacağını ve hazırlanacak rapora göre değerlendirme yapılacağını bildirdi.

Çetince Belediye Başkanı Arif Gürdal da dolu yağışının ardından yaklaşık 20 santim kalınlığında beyaz örtü oluştuğunu ifade etti. Gürdal, zaman zaman ceviz büyüklüğünde dolu yağdığına dikkati çekerek, dolunun ardından beldede kış manzarasını andıran bir görüntü oluştuğunu söyledi. Dolu yağışı sonrasında, Isparta-Konya karayolunda ulaşımın bir süre aksadığı bildirildi.


Kayseri'de sel baskını

Kayseri'nin İncesu ilçesinde öğleden sonra başlayan sağanak yağış sonucunda oluşan sel suları nedeniyle onlarca ev, ahır ve ekili alan zarar gördü.

Sağanak yağış, belde vasfını kaybederek ilçeye bağlanan Viranşehir ve Kızılören mahallelerinde sel baskınlarına yol açtı. Yağıştan etkilenen iki mahallede, sel baskını nedeniyle bahçe duvarları yıkılırken, evlerin altında bulunan depo, kömürlük ve sığınaklar ile ahırlar da sel sularıyla doldu.

Ekili arazilerin büyük bölümünün sel suları altında kaldığı bölgede vatandaşlar, kendi imkanlarıyla sel baskınlarını önlemeye çalıştılar. Bu arada, İncesu Belediyesi, Sivil Savunma, Karayolları, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) ekipleri de iş makineleriyle sel baskınından etkilenen mahallelerde su tahliyesi çalışmaları yaptılar.

İncesu Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Viranşehir mahallesine gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sel baskını nedeniyle zarar gören evleri gezen Kaymakam Yılmaz, mağdur vatandaşlara yaraların kısa sürede sarılacağını bildirdi.

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol da, selden etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu. Karayol, alt yapı çalışmalarına hız verdikleri bir dönemde meydana gelen baskınının, bu çalışmaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini kaydetti. Selden zarar gören yurttaşlar da, her aşırı yağıştan sonra aynı manzaralarla karşılaştıklarını belirterek, yetkililerin bir an önce önlem almalarını istediler.
 

Adana yağışa teslim

Adana'da, son 24 saatte metrekareye 28,6 kilogram yağış düşerken, bazı mahallelerde küçük çaplı su baskınları yaşandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler