Marmaris’te kısa film coşkusu

Bu yıl 4’üncü kez düzenlenecek Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali, 9-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 07.10.2018 - 23:07
Abone Ol google-news

Festival etkinlikleri, saat 10.00-00.00 arasında Armutalan Kültür Merkezi, film gösterimleriyse saat 10.00-12.30 arası Marmaris Sinemaları’nda, saat 11.00-17:30 arası Marmaris Belediyesi Kültür Sanat Evi’nde, açık hava gösterimleriyse saat 20.30-22.30 arası halk plajı ve Netsel Marina AVM’de gerçekleştirilecek.

Festival direktörü, sinema sanatçısı ve yönetmen Şeref Öztürk, festivalle ilgili olarak, “Marmaris, bu festival sayesinde, uluslararası kimliğini ön plana çıkararak, dünya genelinde çok sayıda yönetmen, yapımcı, oyuncu ve sektörün önde gelen akademisyenlerine ev sahipliği yapacak, kentimizde alternatif turizmin öncüsü olma yolunda emin adımlarla yürüyecek ve sanat turizminin kalbi olacak. Bunun son örneği, Norveç’in Trondheim şehrinde yaşayan Türkler tarafından kurulan ve amacı Norveç ve Türkiye arasında karşılıklı olarak kültürel anlayışı arttırmak ve kültürel alışverişe destek olmak olan Trondheim Norveç-Türk Derneği’nce alınan karar gereği, Marmaris Festivaliyle eşzamanlı olarak Norveç’te de gösterimlerin gerçekleştirilmesidir” diye konuştu.

Ünlülerle söyleşiler

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan, eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, gazeteci yazar Merdan Yanardağ, gazeteci yazar Nida Yılmaz, oyuncu Göksel Arsoy, oyuncu Menderes Samancılar, sinema yazarı Banu Bozdemir, akademisyenler Murat Tırpan ve Serdar Kökçeoğlu’nun konuşmacı olduğu panellerde, ülkemiz sinemasının sorunları ve çözümleri tartışılarak, dünden bugüne sinemamıza geniş bir yelpazeden bakılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler