Mayın Yasası yarın Anayasa Mahkemesi'nde

CHP, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesini öngören yasanın iptali için yarın saat 11.00'de Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyor. Başvuru dilekçesine TBMM'deki tüm muhalefet partileri destek verdi.

Yayınlanma: 24.06.2009 - 11:28
Abone Ol google-news

CHP, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesini öngören yasanın iptali için yarın saat 11.00'de Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyor.

Başvuru dilekçesine CHP'nin 97 milletvekilinin tamamı ile MHP'nin 69 milletvekilinin 65'i, DTP'nin 20 milletvekilinin tamamı, DSP'nin 8 milletvekilinin tamamı, Türkiye Partisi'nin tek milletvekili ile 4 bağımsız milletvekili imza verdi.

Anayasa Mahkemesi'ne CHP'nin iptal başvurusunu Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay götürecek. Okay, yasanın 1. ve 2. maddelerinin tüm fıkraları ve 3. maddenin tümünün iptalinin istendiğini açıkladı. Okay, başvuru dilekçesinde 1. maddede "Bu suretle elde edilecek arazilerin tarımsal amaçlı kullanılması" ibaresinin, 2. maddedeki fıkraların tamamının, 3. maddedeki "taşınmazların temizleme karşılığı tarımsal faaliyette kullandırılması süresi" ibarelerinin Anayasa'nın başlangıç bölümünün 1. ve 5. paragrafları ile 2, 3, 7, 8, 9, 44, 87 ve 138. maddelerine aykırı olduğu gerekçesiyle iptalinin istendiğini bildirdi.

İptal dilekçesine CHP'nin 97 milletvekilinin tamamı ile MHP'nin 69 milletvekilinin 65'i, DTP'nin 20 milletvekilinin tamamı, DSP'nin 8 milletvekilinin tamamı, Türkiye Partisi'nin tek milletvekili ile 4 bağımsız milletvekili imza verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler