Mayın yasasına tepkiler sürüyor

Meclis'te kabul edilen mayın tasarısına bir tepki de Ekovitrin dergisi tarafından 2009 Orta Doğu'nun En Başarılı İşadamı seçilen Yılmazlar Holding'in CEO'su Ahmet Yılmaz'dan geldi.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 09:00
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen mayın yasasına tepkiler devam ediyor. Ekovitrin dergisi tarafından 2009 Orta Doğu'nun En Başarılı İşadamı seçilen Yılmazlar Holdingin CEO'su Ahmet Yılmaz, ödül töreni öncesinde yaptığı yazılı açıklamada, Suriye sınırındaki mayınlı arazinin İsrail ve ABD için vazgeçilmez değerde olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Hedef Suriye'nin muhtemel İran ittifakına karşı ileride Suriye'ye karşı üst edinimidir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye sınırındaki mayınlı arazileri bir istihdam aracı olarak göstermeye çalıştığını belirten Yılmaz, "Sayın Başbakanın orada İsrail şirketlerinin yanında adı Mehmet, Ali olan vatandaşlarımızın çalışacağını ve bu sayede istihdama katkı sağlayacağını beyan etmesini anlamak mümkün değil. Stratejik değeri üst düzeyde olan bir vatan toprağını Suriye ile sorunlu bir başka ülkeye terk ederek kendi vatandaşını da bu arazi üzerinde yabancıya ırgat yapma ve bunu da ekonomik bir açılım olarak göstermeye çalışması kabul edilemez" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon