MB 750 milyon dolarlık döviz sattı

Merkez Bankası, yüksek tutarlı döviz satım ihalelerine devam ediyor. Bugün açılan 1 milyar 350 milyon dolarlık ihalede, 750 milyon dolarlık döviz satışı gerçekleştirdi.

MB 750 milyon dolarlık döviz sattı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 19.10.2011 - 15:04

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre bugün en fazla 1 milyar 350 milyon dolarlık döviz satım ihalesi açıldı. İhaleye 1 milyar 286 milyon dolarlık teklif geldi. Merkez Bankası 750 milyon dolarlık satış yaptı. İhalede en düşük fiyat 1.8429 TL, ortalama fiyat 1.8454 TL, en yüksek fiyat 1.8466 TL olarak gerçekleşti.

5 Ekim-19 Ekim tarihleri arasında düzenlenen yüksek tutarlı 8 döviz satım ihalelerinde Merkez Bankası, 3 milyar 230 milyon dolarlık döviz satışı gerçekleştirmişti. Döviz satım ihalelerine başlanılan 4 Ağustos'tan 19 Ekim'e kadar olan dönemde ise gerçekleştirilen 44 ihalede toplam 6 milyar 450 milyon dolarlık döviz satışı gerçekleştirildi.
 

Doğrudan müdahale etmişti

Merkez Bankası'nın dün gerçekleştirdiği 1 milyar 350 milyon dolarlık döviz satım ihalesinde 1 milyar 454 milyon dolarlık teklif gelmişti. Merkez Bankası 750 milyon dolarlık döviz satışı yapmıştı. İhalede en düşük fiyat 1.8605 TL, ağırlıklı ortalama fiyat 1.8626 TL olmuştu. Bu arada Merkez Bankası dün 5 yıl aradan sonra ilk kez dün piyasaya doğrudan müdahale ederek döviz satışı yaptı. Merkez Bankası'nın piyasalara yaptığı döviz satışının miktarına ilişkin ise resmi bir açıklama yapılmadı.
 

Döviz satım ihalelerine devam edilebileceğini duyurmuştu

Merkez Bankası dün yaptığı duyuruda yüksek tutarlı döviz satım ihalelerine devam edilebileceğini belirterek, piyasa derinliğinin kaybolmasına bağlı olarak spekülatif davranışlar sonucunda kurlarda sağlıksız fiyat oluşumları gözlendiğinden piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edileceğini açıklamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler