MEB neyi, kimden gizliyor?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimdeki eksiklikleri İl Milli Eğitim Müdürlükleri'ne yolladığı bir genelge ile gizlemeye çalışıyor. MEB'in yolladığı genelgede, bazı Milli Eğitim Müdürlükleri'nin internet sitelerinde yer alan öğretmen açılarına ilişkin "resmi belgelerin" gizlenmesi emri veriliyor.

Yayınlanma: 29.11.2008 - 08:52
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan İl Milli Eğitim Müdürlükleri'ne bir genelge gönderildi. Genelgede, bazı milli eğitim müdürlüklerinin sitelerinde, illere ait öğretmen açığına ilişkin "resmi belgelerin" yer aldığı belirtilerek, öğretmen açığına ait belgelerin gizlenmesi emri verildi. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen açığına ilişkin hala resmi açıklama yapmaktan kaçınmasına karşın bazı milli eğitim müdürlükleri internet sitelerinde okullara ait öğretmen ihtiyaçlarını açıklama yoluna gitti. Milli Eğitim Bakanlığı ise duruma hemen el koydu.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın imzası ile 81 il valiliğine ve il Milli Eğitim Müdürlükleri'ne gönderilen 14 Kasım 2008 tarihli 104376 sayılı “Öğretmen Açığı” başlıklı genelgede, ilginç bir emir geldi. Bakanlık, valiliklere ve il milli eğitim müdürlüklerine resmen “öğretmen açığını gizleyin” emri verdi. Genelgede, Personel Genel Müdürü Yalçın, “Yapılan inceleme sonucunda iller bazında öğretmen ihtiyacının yansıtıldığı resmi belgelerin yer aldığı ve milli eğitim müdürlüklerince bazı internet sitelerine link verildiği tespit edilmiştir. Bundan böyle, bu hususta gerekli dikkat ve özenin gösterilmesini rica ederim” diyerek, söz konusu “resmi belgelerin” yayınlanmaması emrini verdi. Söz konusu “emrin” ardından milli eğitim müdürlüklerinde yer alan öğretmen ihtiyacını belirten “resmi belgeler” kaldırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler