MEB’den endişelendiren rakamlar: 10 okuldan birinde revir var

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her 10 okuldan sadece birinde revir olduğu ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilkyardım eğitimi almış personel sayısını ise 46 bin olarak açıkladı.

Yayınlanma: 21.02.2020 - 02:00
MEB’den endişelendiren rakamlar: 10 okuldan birinde revir var
Abone Ol google-news

Ankara ve Diyarbakır’da iki çocuğun okul kantinlerinden aldığı gıdalarla yaşamları yitirmesinin ardından Cumhuriyet’in kamuoyu gündemine taşıdığı okullardaki revir sorunu büyüyor. Konuyu Meclis gündemine CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'in sorularına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yanıt geldi.  

10 OKULA 1 REVİR

MEB istatistiklerine göre, 54 bini devlet 12 bini özel olmak üzere 66 bin 849 okulda 18 milyon 108 bin 860 öğrenci eğitim ve öğretimine devam ediyor. Bakan Selçuk, okullardaki revir sayılarına ilişkin yanıtında “2018-2019 eğitim öğretim yılı verilerine göre bakanlığımıza bağlı resmi okullarda 5 bin 98, özel okullarda ise 2 bin 932 revir bulunmaktadır” dedi. Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında “Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi Programı” hazırlandığını belirten Selçuk, “Program çerçevesinde yapılacak çalışmalarla, okul çağındaki bütün çocukların bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmalarının sağlanması, ailelerinin ve toplumun sağlık düzeyinin yükseltilmesi hedeflenmiştir” ifadelerini kullandı. 

İLK YARDIM BİLEN YOK

Okullardaki ilkyardım bilen personel sayılarına ilişkin ise Bakan Selçuk, 1 milyon 77 bin öğretmenin görev yaptığı MEB bünyesine 2015 yılından itibaren ilkyardımcı eğitim merkezleri kurulduğunu belirterek “İlkyardım eğitimi almış 46.000 personelimiz bulunmaktadır” bilgisini paylaştı. 

‘AKSAMANIN BEDELİ CAN’

CHP'li Kadıgil, Bakan Selçuk’un yanıtlarına ilişkin “Okullarda revir bulunması  bir tercih ya da inisiyatif  meselesi değil, bir zorunluluk olmalıdır. Ancak devlet okullarımızın sadece yüze 9.4’ünde, özel okulların ise sadece yüzde 22.8’inde  revir bulunmaktadır. Okullarımız  acil sağlık hizmetini verebilecek donanıma sahip olsaydı belki bugün Mert de, Umut da hayatta olacaktı. Sağlıkta hızlı müdahalelerde aksamanın bedeli bir can olabiliyor. Bu gerçekliğin sorumluluğu ile hareket etmek MEB’in birincil görevi olmalıdır” dedi. ANKARA



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler