Meclis'te bütçe maratonu başlıyor

TBMM Genel Kurulu, 2012 yılı bütçe görüşmelerine hazırlanıyor. Kesintisiz 13 gün sürecek bütçe görüşmelerinin ilk gününde liderlerin konuşması bekleniyor.

Yayınlanma: 04.12.2011 - 09:31
Abone Ol google-news

Bedelli Askerlik Kanun Tasarısı ve TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı Kanun Teklifi'ni sabah saatlerine kadar süren çalışmalarla yasalaştıran Meclis Genel Kurulu yeni haftaya uluslararası anlaşmaları görüşerek başlayacak. Salı ve Çarşamba günleri uluslararası anlaşmaları görüşecek olan Meclis Genel Kurulu'nun 8 Aralık'ta bütçe maratonuna başlaması bekleniyor. Bütçe takviminde bir değişiklik olmazsa Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmeleri Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 2012 yılının bütçe sunuş konuşması ile başlayacak. Şimşek'in sunuşundan sonra bütçenin tümü üzerinde parti grupları ve hükümet adına birer saat konuşma yapılacak.
 

Liderleri 'bütçe' buluşturacak

Bütçenin ilk günündeki Genel Kurul oturumunda CHP Grubu adına Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grubu adına Devlet Bahçeli, BDP Grubu adına Selahattin Demirtaş ve hükümet adına Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuşması bekleniyor. Kişisel konuşma taleplerine ise 10'ar dakika süre verilecek. Bütçenin ilk gününde genel başkanlar konuşursa en son yeni yasama döneminin başladığı 1 Ekim'de Meclis çatısı altında buluşan liderler yaklaşık 2.5 ayın ardından ikinci kez biraraya gelmiş olacak.
 

Meclis kesintisiz çalışacak

Bütçenin ilk gününden sonra tek tek bakanlık bütçelerinin görüşülmesine geçilecek. Bütçe görüşmeleri sürecinde partilerin grup toplantıları yapılmayacak. Sabah saat 10.00'da başlayacak görüşmeler, günlük programın bitimine kadar sürecek. Bütçe görüşmeleri tamamlanana kadar Meclis hafta sonları da çalışacak. 8 Aralık'ta başlaması beklenen bütçe maratonu bu durumda 13 gün sürecek ve 21 Aralık'ta sona erecek.
 

Komisyon toplantıları

Yeni haftada Meclis'teki ihtisas komisyonlarının da yoğun bir programı var. 5 Aralık Pazartesi saat 10.30'da İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun "Terör ve Şiddet Olayları Kapsamında Yaşam Hakkı İhlallerinin İncelenmesine Yönelik" kurulan alt komisyon şehit ve PKK mensubu kişilerin aileleri üzerine lisansüstü çalışma yapan doktora öğrencisi Burcu Şentürk'ü dinleyecek.

İçişleri Komisyonu 7 Aralık Çarşamba günü saat 11.00'de toplanacak. Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısını üzerinde geçtiğimiz hafta görüşmeleri tamamlayan komisyon bu toplantıda maddeler üzerinde görüşmelere devam edecek. 7 Aralık Çarşamba saat 11.00'de toplanacak olan Dışişleri Komisyonu da gündemindeki uluslararası anlaşmaların uygun bulunduğuna dair kanun tasarılarını görüşecek.

AB Uyum Komisyonu, 8 Aralık Perşembe günü saat 10.30'da toplanacak. Komisyon Başkanlık Divanı'nda boşalan başkanvekili, sözcü ve katip üyelik için seçim yapacak. Komisyon gündeminde "Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı", "Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanun Tasarısı" ve "Devlet Sırrı Kanun Tasarısı" bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler