Meclis'te 'dansöz' kavgası

Meclis Genel Kurulu'nda MHP'li vekiller ve Bakan Mehdi Eker arasında tartışma çıktı.

Yayınlanma: 16.12.2013 - 17:56
Abone Ol google-news

Meclis Genel Kurulu’nda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bütçesindeki görüşmede Bakan Eker ile MHP’li vekiller arasında tartışma çıktı, oturuma ara verildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Meclis Genel Kurulu’nda bakanlığının bütçesi üzerinde konuştu.

MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz “Bakanlığınızın adı gıda ile başlıyor sizi ziyarete gelen iki sayın milletvekili sizin makamınızda yediği yemekten zehirleniyor. Misafirin gıda güvenliğini kendi bakanlığınızda sağlayamıyorsunuz. Antalya’daki toplantıda çiftçinin parasıyla dansöz oynatılıyor” diye konuştu.

Bakan Eker’in, “Benim makamımda kimse zehirlenmiş falan değil. O dansöz meselesi dediğiniz şey de o da gerçek değil. Bakanlıkla ilişkisi yok. Oturun, oturun, bağırma, ayıp oluyor, bugün sizin gibi insanların, sizin tavrınızı protesto etmek için hanımefendiler bugün özel giysi ile bunu işaretlediler…” sözüne MHP’li vekiller sert tepki gösterdi ve ayağı kalktı, tansiyonun yükselmesi üzerine Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı oturuma ara verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon