Meclis'te 'savaş' tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın "Bu savaş uzadıkça kirlenecek. Bizler sorunun siyaset ile çözümünün tarafındayız. Savaşın tam ortasındayız. Şimdi çocuklar savaşın ortasında büyümesin diye mücadele ediyoruz" sözlerine AKP'liler tepki gösterdi.

Yayınlanma: 16.11.2011 - 18:29
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulunda, BDP'nin grubunun "Medyada Ayırımcı Yaklaşım ve Dil" konusundaki verdiği araştırma önergesinin görüşüldüğü sırada kadın milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

İlk tepkiyi veren BDP'li Ata konuşmasında, "Bu savaş uzadıkça kirlenecek. Bizler sorunun siyaset ile çözümünün tarafındayız. Savaşın tam ortasındayız. Şimdi çocuklar savaşın ortasında büyümesin diye mücadele ediyoruz" demesine AKP'liler tepki gösterdi. Ata, ayrıca konuşmasında dünkü birleşimde çıkan tartışmalar sırasında AKP Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın, fiili saldırısına maruz kaldığını belirterek, bu tavrı eleştirdi.

Cevaben kürsüye çıkan Bahçekapılı ise "Sayın Elitaş, BDP sıralarına giderek bu olayı önlemek anlamında bazı müdahalelerde bulundu. Ancak buna karşılık kendisine fiili müdahaleye hazırlık anlamında hücum oldu. Ben de oraya gittim. İtişme kakışma oldu. Ben de yerime geldim. Bu sırada Pervin Buldan bana hakaret etti ve bana 'terbiyesiz' dedi. Şiddete karşıyız. BDP milletvekilleri de karşı ama lütfen samimi olsunlar. Nedenini bilmeden, bir kadın milletvekilinin gencecik bir memura, bir delikanlıya tokat atması kadın şiddeti olmuyor, benim burada müdahalem kadın şiddeti oluyor" diye konuştu.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise "Bizim grubumuzun önünde istenmeyen olay yaşandı. Sayın Tuncel araya girerek, erkek vekillerin yerlerine oturması gerektiğini söyledi. Sayın Bahçekapılı, Sayın Tuncel'i elinizle iteklediniz. Yaptığınız hareket yanlıştı. Ona karşı fiili hareket gerçekleştirdiniz. Ben de sizin yanınıza geldim ve 'özür dileyin' diyecektim ki elimi ittiniz ve aynı saldırıyı bana da yaptınız. Özür dilemediğiniz sürece sizinle ilişkilerimi askıya alacağım ve sizinle konuşmayacağım. Siyaset yapan bütün kadınlardan özür dileyin" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, ise BDP'li Ata'nın savaş sözünü eleştirerek, "Terörü meşrulaştırıcı argümanların siyasetin diline taşınamayacağını" vurgulayarak, "Terör eylemselliklerini mahkum etmek lazım. Savaş tabirini kullanmak doğru değil. Savaş, iki düşman arasında yapılır. Ortada bir çatışma vardır. Bu da çözülemeyecek sorun değildir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler