Memur-Sen'den eleştirilere yanıt

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, eyleme katılmamalarına yönelik yapılan eleştirilere sert yanıt verdi.

Yayınlanma: 24.11.2009 - 10:37
Abone Ol google-news

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu yaptığı açıklamada, "Memur-Sen olarak, kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini koruma ve geliştirme mücadelemizi toplu görüşme masasında ve masa sonrasında alanlarda çok boyutlu bir şekilde sürdürdük. Bu mücadelemiz, kamu çalışanlarının kazanımları maksimum düzeye çıkana kadar da devam edecektir" dedi.

Konfederasyon olarak toplu görüşme masasında birinci önceliklerinin toplu sözleşme ve grev hakkının elde edilmesi olduğunu anımsatan Gündoğdu, şöyle devam etti:
"Bu talebe karşın, toplu görüşme masasında Kamu İşveren Kurulu ve iktidarın 'ipe un serme politikası' izlemesi, toplu sözleşme ve grev hakkına yönelik çalıştay düzenleme fikri dışında somut bir adım atmaması nedeniyle eylemlilik sürecini başlattık. Memur-Sen, bu eylemlilik sürecinde alanlarda iken, kılını kıpırdatmadan izleyenlerin, önceden kendi aralarında kararını aldıkları ve deklare ettikleri 25 Kasım eylemine katılmamamızdan dolayı saldırmaları, hak arama yolunda iyi niyetlilik ve sendikal dayanışma ruhundan uzak; kamu görevlilerinin arasına nifak sokmaya yönelik bir davranıştır."
 

"Bir günlük iş bırakma eylemiyle avunuyorlar"

25 Kasım'daki iş bırakma eylemine katılmamalarını saptırmak isteyen ve bir gün iş bırakma eylemiyle 'avunanlara' toplu görüşme öncesinde yaptıkları çağrıyı hatırlatan Gündoğdu, "Masa değil yasa sorunlu. Gelin bu yasayı değiştirmeden, 2010 toplu görüşme masasına oturmama kararlılığını birlikte açıklayalım dedik ve biz Memur-Sen olarak bu yasa değişmeden 2010 toplu görüşme masasına oturmayacağımızı açıkladık. Masaya yapışmayı maharet sananların bu çağrıyı duymamasını anlıyoruz. Üyelerinin geçim sıkıntısı çektiğini unutup 'kriz varsa çare var para harcayın' kampanyalarına katılmaları ilkesizliklerinin göstergesidir" dedi.
 

"Memur-Sen'e dil uzatmaya kimsenin hakkı yok"

"Kongrelerini bir siyasi partinin emrinde ve gölgesinde yapanların Memur-Sen'e dil uzatmaya hakları yoktur, hadlerine de değildir" diyen Gündoğdu, şöyle dedi:
"Mazbatanın icazetini kimden aldıklarını kamuoyu çok iyi biliyor. Bunu en iyi yaşayan da Kamu-Sen eski genel başkanı ve Türk Eğitim-Sen eski genel başkanıdır. Memur-Sen, bütün bunlara rağmen, bir günlük eylemler yerine, sorunların çözümüne yönelik mücadelesini, sonuç alıncaya kadar sürdürecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler