Memurlara yapılacak giyecek yardımı belirlendi

Memurlara yapılacak giyecek yardımları belirlendi. Buna göre açık yerde çalışanlara yılda bir kez yünlü kumaştan yapılmış takım elbise, 2'si yazlık olmak üzere 4 gömlek, 2 çift ayakkabı yardımı yapılacak. Kapalı yerde çalışan memurlara bu yardım yapılmayacak.

Yayınlanma: 17.10.2009 - 07:49
Abone Ol google-news

Memurlara yapılacak giyecek yardımları belirlendi. Buna göre açık yerde çalışanlara yılda bir kez yünlü kumaştan yapılmış takım elbise, 2'si yazlık olmak üzere 4 gömlek, 2 çift ayakkabı yardımı yapılacak. Açık yerde çalışanlara palto, manto veya yağmurluk gibi giyeceklerden biri verilirken, kapalı yerde çalışan memurları bu yardım yapılmayacak. Ayrıca kapalı yerlerde çalışan memura verilen ayakkabı sayısı bir çift olacak.

"Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

14 Eylül 1991 tarihli Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğine ekli I sayılı Cetvelin 19 numaralı sırası şöyle değiştirildi:
"19 Resmi Kıyafet Taşıyan Personel (İtfaiye, Zabıta, Bando, Orkestra Personeli ile İnfaz ve Koruma Memuru, Orman Muhafaza Memuru, Muhafaza Memuru, Kolcu, Gemi Adamı, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Gümrük Sahasında Görevli Gümrük Memurları v.b."Yönetmelikte yapılan değişiklikle açık yerde çalışanların yünlü kumaştan yapılan takım elbise veya tayyörleri 2 yıl, ayakkabı veya botları (2 çift) 1 yıl, gömlekleri (2'si yazlık 4 adet) 1 yıl, kravatları 1 yıl, şapka veya kepleri 2 yıl, palto veya manto gibi giyeceklerinden biri 3 yıl kullanılacak. Kapalı yerlerde çalışanlara yapılacak giyecek yardımında palto yada manto verilmeyip, ayakkabı sayısı da tek çifte düşürülecek."

Aynı Yönetmeliğe ekli "DİP NOT"un A bölümünün 2 numaralı sırasına "ayrıca keten kumaştan bir takım yazlık elbise" ibaresinden sonra gelmek üzere "veya pantolon ve mont" ibaresi eklendi.

Sayıştay'ın görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik hükümleri yayımını izleyen yılbaşında yürürlüğe girecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler