Memurlardan "borda yakma" eylemi

Memurlar, Maliye Bakanlığı önünde maaş bordrolorunu yakarak, YPK'nin kararını protesto etti.

Yayınlanma: 02.11.2011 - 14:22
Abone Ol google-news

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalar Maliye Bakanlığı önünde toplanarak, YPK'nin bazı unvan ve kadrolarda görev yapan memurlara ek ödemelerde iyileştirme yapılmaması ve zam verilmemesi yönündeki kararını protesto etti.

Maliye Bakanlığı önünde gerçekleştirilen eylemde grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Basın Sekreteri ve Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, "Kamuda haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik bu dönemde çığırından çıkmıştır. Bunu en çokta isimlerinde adalet yazanlar, ileri demokrasiden dem vuranlar yapmaktadır" dedi.
 

Hastalık kamunun bünyesini sardı

Çalışanlar arasında ayrım yapmak, çalışma huzurunu bozmak ve çalışanların bir bölümünü yok sayma gibi bir hastalığın kamu idaresinde türediğine dikkat çeken Karapınar, "YPK Kararında hazırlanan ek ödemelerdeki adaletsizliğe baktığımızda bu hastalık kamunun bünyesini sardığı ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

M.K.E Genel Müdürlüğü, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu, Eti Maden İşletmeleri TTK, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş., ÇAYKUR, TTA Genel Müdürlüğü, TEDAŞ Genel Müdürlüğü, EÜAŞ, TETTAŞ, TEİAŞ, Sümer Holding A.Ş. Genel Müdürlüğü, TMO, TİGEM, EBK, PTT, DMO, DDY gibi kurumlarda çalışanların Yüksek Planlama Kurulu Kararı ile belirlenen ek ödeme oranlarında ortaya çıkan olumsuzlukları paylaşmak ve bunlara tepki göstermek için bir araya geldiklerini söyleyen Karapınar, bu kurumların çalışanlarının ücret artışları konusunda 9 aydır YPK kararını beklediklerini ifade etti.

21 Ekim 2011 tarihinde yayınlanan YPK Kararı ile ise bu kurumlarda görev yapan kamu çalışanlarına belirli ek ödeme tahsisatının öngörüldüğünü ve bu uygulamanın 2008 yılı toplu görüşmelerinde mutabakata varılan ek ödeme uygulaması ile gerçekleştirildiğini söyleyen Karapınar, "Ancak YPK Kararı sonrasında ek ödeme, skala ve tavan maaşlar dikkate alındığında Avukat, Kimyager, Koruma Güvenlik Amir yardımcısı, Biyolog, Baş Hemşire, Hemşire, memur, Veznedar, Daktilograf, Bilgisayar İşletmeni, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Baş Şoför, Şef Yardımcısı, Uzman Yardımcısı, Muhasebeci, Muhasebe yardımcısı, Aşçıbaşı, Kasiyer, Şoför, Aşçı, İtfaiyeci, Aşçı Yardımcısı, İdare Katibi, telefoncu, Şef Garson, Postacı, Başodacı, Hastabakıcı, Tezgahtar, Bahçıvan, Odacı ve Hademe gibi unvan ve görevlerde çalışanların YPK kararında ek ödeme oranlarında bir iyileştirme yapılmadığı ortaya çıkmıştır. Çalışanların açıkça hakkı bu hükümet tarafından yenmiştir" şeklinde konuştu.
 

Memurlar, Maliye Bakanı'na seslendi

Açıklamasında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e de seslenen Karapınar, "Yüksek Planlama Kurulu Kararı ile ortaya çıkan bu hukuksuz uygulamanın sorumluluğu sizlerin omuzları üzerinde kalmamalıdır. Bunun için bir an önce harekete geçin. Adalet zamanında gerçekleştiğinde adalet olur. Geç gelen adalet, adalet değildir" dedi.

Karapınar, yaptıkları çağrıya kulak verilmez ve bu olumsuzluklar düzeltilmezse her kurumda yaşanan sıkıntının sendikaları tarafından ayrı ayrı yargıya taşınacağını bildirdi.
Karapınar'ın açıklamasının ardından ise memurlar yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını yaktı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde Bakanlık önünden ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler