Merakla beklenen diziye geri sayım

Rol aldığı bütün filmleri ve dizileri reyting rekoru kıran ve uzun süre devam eden Halit Ergenç cuma günü yayımlanacak “Babil” dizisisiyle ekrana geri dönüyor. Bu kez idealist bir ekonomi profesörü İrfan karakterini canlandıracak olan Ergenç, hikâyesine inanmadığı yapımlarda yer almıyor. İşte, rolüne inanarak oynayan iyi bir oyuncu olmanın dışında, bizce işin sırrı burada.

Yayınlanma: 14.01.2020 - 02:00
Merakla beklenen diziye geri sayım
Abone Ol google-news

İrfan’ın hayatı, haksız yere işten atılması ve 7 yaşındaki oğlu Deniz’in (Beren Kasımoğulları) hastalanmasıyla altüst olur. İş arayan İrfan, kimden yardım istese kapılar birerbirer yüzüne kapanır. Eşi Eda’nın (Nur Fettahoğlu) çocukluk arkadaşları Egemen’den (Ozan Güven) yardım istemesiyle İrfan kendisini hayal bile edemeyeceği karanlık bir maceranın içinde bulur. 

Varoluş ve hayatta kalma mücadelesi. Yaptıkların ve sonrasında ödeyeceğin bedeller... Herkesin kafasında soru işaretleri vardır ya, “Şunu yapsaydım keşke”, “Yapabilir miydim acaba?” Bu dizideki karakterler işte bunu yapıyorlar!

Fragmanlarını gören seyirciler yeni diziyi “Binbir Gece” adlı diziye benzetiyor, sosyal medyada böyle yorumlar var ama doğru değil. Çünkü “çocuk” meselesi ana hikâyeye yardım eden yan bir hikaye. 

Dizinin yönetmeni Uluç Bayraktar’ın bugüne kadar yer aldığı tüm yapımlarda başarı sağlamış ve uzun soluklu bir dizi geçmişi var. “Ezel” dizisine de imzasını atan Bayraktar, en akılda kalan ve soluksuz izlenen, hatta  “Ezel”in gösterildiği gün dışarı çıkmayan bir izleyici kitlesi oluşmuştu. 

ŞİMDİ SIRA “BABİL”DE Mİ? 

“Babil” dizisinde küçük bir “Muhteşem Yüzyıl” ekibi yer alıyor. Uzun süredir ekranda görmediğimiz Ozan Güven’in bu yapım için heyecanlı olduğunu yakın çevresinden duyduk. Ozan Güven, hayatta hiçbir şey olamamış, (rate dediğimiz) başı beladan kurtulmayan Egemen karakterini canlandıracak. Ergenç yani İrfan ile soruna ortak bir çözüm bulma çabasındayken iki karakterin de hayatları değişiyor.

Bu ikiliyi “Muhteşem Yüzyılda” seyrettik. Uyumları çok iyiydi. Ergenç’in eşini canlandıracak Nur Fettahoğlu’nun güzelliği dışında oyunculuğu olup olmadığını bu dizide görebilecek miyiz, bakacağız. Birce Akalay dizide karşımıza Ergenç’in eski sevgilisi olarak çıkacak. “Yedi Kocalı Hürmüz” adlı oyunda seyrettiğimiz Akalay sahne üzerinde oldukça başarılıydı. 

Ve İrfan’ın karşısına idealist bir genç kız Ayşe’yi canlandıran Aslı Enver çkıyor. Enver’in oyunculuğu bizce tartışılır. Bir de tiyatroda sahnede görmek gerekir. 

Ama bugüne kadar yer aldığı diziler “Kavak Yelleri”, “İstanbullu Gelin” uzun süre birkaç sezon devam ettti, bunu da atlamamak gerekir. 

Önce dijital kanalda yayımlanması planlanan ancak daha sonra ulusal kanal olarak Star TV’de ekrana gelecek olan dizinin senaristleri Nükhet Bıçakçı ve Özlem Yücel. 

Sonuç olarak “Babil” ekranın yeni “Ezel”i olabilecek mi? Hep beraber göreceğiz.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler