'Merkel, Can Dündar ve Demirtaş ile görüşmeli'

Almanya’da Sol Parti Meclis Grup Başkanı Wagenknecht, bugünkü Merkel- Erdoğan görüşmesiyle ilgili açıklama yaptı. Wagenknecht, Merkel’e “Selahattin Demirtaş ve Can Dündar ile görüşerek bir emsal oluşturmak lazım” çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 22.05.2016 - 23:00
Abone Ol google-news

Almanya’da Sol Parti Meclis Grup Başkanı Sahra Wagenknecht bugünkü Merkel-Erdoğan görüşmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. “Merkel’in sığınmacı politikası ve Türkiye ile anlaşması tümden başarısızlığa uğramıştır. Kendini Avrupa’da tecrit etmiş ve AB’nin kaderini, ülkesinde demokrasiyi ortadan kaldıran ve insan haklarını ayakları altında ezen bir despota bağımlı hale getirmiştir” diyen Wagenknecht, Merkel’e “Türkiye’de siyasi baskı altında olan muhalefet lideri Selahattin Demirtaş ve gazeteci Can Dündar ile görüşerek bir emsal oluşturmaları lazım” çağrısında bulundu.

“Merkel Türkiye Cumhurbaşkanı’nın baskı ve zulüm dalgası karşısında susmaya devam ederse, sonunda Erdoğan’ın suçlarının işbirlikçisi olur” uyarısı yapan lider şunları söyledi: “Merkel Türkiye ile iğrenç sığınmacı anlaşmasını demokrasi ve temel hakların savunulmasından üstün tutuyor. Erdoğan Türkiye’yi bir baskı ülkesine dönüştürürken, Merkel üyelik müzakereleri ve vize muafiyetini gündeme getiriyor. Bu siyaset bir sorumsuzluktur. Sol Parti, Almanya’daki ‘büyük koalisyon’ hükümetinin tersine HDP ve Can Dündar gibi Türkiye’de zulmedilen çok sayıda gazeteci ile dayanışma içindedir, onların yanındadır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler