Merkel'den Gates'e 'Türkiye' tepkisi

Alman Başbakanı Angela Merkel, ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in Türkiye'ye "doğuya kayması"ndan AB'yi sorumlu tutan görüşünü paylaşmadığını vurgularken, "Türkiye'nin Ortadoğu sorununda belirli bir rol oynamayı tercih etmesinin birçok nedeni var" şeklinde konuştu.

Yayınlanma: 24.06.2010 - 07:48
Abone Ol google-news

Angela Merkel, Wall Street Journal gazetesiyle yaptığı söyleşide ağırlıklı olarak G-20 zirvesi ve AB'deki ekonomik krize ilişkin önlemleri ayrıntılı biçimde değerlendirirken bir soru üzerine de ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in Türkiye'ye "doğuya kayması"ndan AB'yi sorumlu tutan açıklamasını paylaşmadığını da söyledi. Merkel şöyle dedi:
"Bu görüşü paylaşmıyorum çünkü Türkiye'nin Ortadoğu'da belirli bir rol oynamayı tercih etmesinin birçok nedeni var. Hem AB, hem de ABD'de Türkiye'nin, İran'a yönelik BM yaptırımlarını desteklememesinden üzüntü duyduk."

Almanya'nın İran ile ticari ilişkileri nedeniyle sık sık eleştirildiğine dikkat çekilmesi üzerine Merkel, ticaret verilerini yakından inceleyenlerin başta yeni iş kontratları olmak üzere kayda değer bir azalmaya gittiklerini göreceğini belirterek, "Tüm yaptırımlara uyuyoruz. Aynı zamanda yeni yaptırımları da kabul etmeye hazırız. Almanya'nın makul bir yol izlediğini düşünüyorum" sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler