Meteoroloji'den '-20' uyarısı... İstanbul'da okullar tatil edildi

İstanbul'da cuma günü başlayan kar yağışı bugün de etkisini sürdürüyor. Sıcaklıklar sıfırın altına düştü; Meteoroloji verilerine göre, İstanbul'da bugün gündüz en yüksek sıcaklık -2, hissedilen sıcaklık ise -20 derece olacak. Meteoroloji uzmanları, kentte kuvvetli buzlanma ve don olayına karşı uyarıyor. İstanbul'da kar nedeniyle yarın eğitime ara verileceği açıklandı.

Yayınlanma: 08.01.2017 - 10:49
Abone Ol google-news

İstanbul'da pazartesi ve salı günü aralıklarla orta kuvvette etkisini gösteren kar yağışı bugün de devam edecek.Yağışın çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edeceği bildirildi. Öğrenciler 'İstanbul'da yarın (pazartesi) okullar tatil mi?' sorusunu sormaya başladı. Öğrenci ve velilerin İstanbul Valiliği'nden yapılacak açıklamadaydı. Valilikten yapılan açıklamada, İstanbul'da okulların tatil edildiği belirtildi.

Karayolları ekipleri ise buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışması yaptı. İstanbul'da ara sokaklarda buzlanma ve sürücülerin sıkıntı yaşadığı görülüyor. Kar yağışının İstanbul'da aralıklarla çarşamba gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Çarşamba ve perşembe günler ise karla karışık yağmur görüleceği tahmin ediliyor.  Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da da kar yağışı cuma gününe kadar devam edecek.

SARIYER'DE KAR KALINLIĞI 37 CM

İstanbul'da bu sabah yapılan ölçümlerde kar kalınlıkları, Sarıyer'de 37 cm, Atatürk Havalimanı'nda 23 cm, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 22 cm, Kartal'da 15 cm, Kumköy'de ise 13 cm olarak belirlendi.

THY SEFERLERİ İPTAL

Olumsuz hava şartları uçak seferlerini de olumsuz etkiliyor. THY, Atatürk Havalimanı'ndan bugün saat 17.00' ye kadar yapacağı iç hat seferlerinin tamamını iptal etti.

BUZ SARKITLARI TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Köprü altlarında oluşan buz sarkıtları tehlike oluştururken Büyükşehir Belediyesi, sürücüleri elektronik tabelalara yazılan yazılarla uyardı Anadolu yakasında hava sıcaklığı -5 dereceye kadar düştü.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL

İstanbul'da öğrenciler ise 'Yarın İstanbul'da okullar tatil olacak mı?' sorusunun yanıtını aradı. Bu konuyla ilgili valilikten açıklama yapıldı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, yaptığı açıklamada İstanbul'da yoğun kar nedeniyle okulların tatil edildiğini söyledi.

KADİR TOPBAŞ'TAN İSTANBULLULARA UYARI

 

İstanbul'da Afet Koordinasyon Merkezi(AKOM)'daki çalışmaları yerinde denetleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bazı bölgelerde 110 santimetreyi bulan kar yağışına yönelik “İstanbul'da 2009'dan bu yana en yoğun kar yağışı yaşandı" dedi.

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da Cuma günü akşam başlayan ve devam eden kar yağışına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karla mücadeleye ilişkin veri paylaşan Topbaş, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi 48 saat boyunca 7 bin personel, bin 340 araçla yoğun bir karla mücadele çalışması yaptı. İstanbul genelinde 50 bin ton tuz döküldü ve 370 ton solüsyon kullanıldı. İlçe belediyelerine de 40 bin ton civarında tuz yardımında bulunduk" diye konuştu.

Cuma günü yaşanan trafik çilesi ile ilgili olarak Topbaş, “Yolda kalan 250 kadar TIR'ı İstanbul İtfaiyemiz ters yönden girip bariyerleri keserek ancak kurtarabildi. Trafik böylece açılabildi. Bu bölgelerdeki vatandaşlarımız evlerine 7-8 saatte ulaşabildi. Tedbirsiz olursak sadece kendimize değil diğer vatandaşlarımıza da sıkıntı verebiliyoruz" dedi. Vatandaşlara çağrıda bulunan Topbaş, 'Kar lastiğiniz yoksa lütfen trafiğe çıkmayın, toplu taşıma araçlarını kullanın. Kent içi trafiğinde sıkıntılar yaşatmayın' uyarısında bulundu. Topbaş, karın yağdığı Cuma gününden itibaren İstanbul'daki bütün raylı sistem, metrobüs ve otobüslerin ek seferlerle yoğun bir şekilde hizmet verdiğini söyledi.

İstanbul Valiliği'nin 9 Ocak Pazartesi günü okulları tatil ettiğini hatırlatan Topbaş, “Meteoroloji Pazartesi günü de yağışların yer yer de olsa devam edeceğini açıkladı. Pazartesi günü için İstanbullulara zorunlu olmadıkça araçlarınızı dışarı çıkartmayın ve toplu taşıma araçlarını kullanın. Ve lütfen sokak aralarındaki temizliğe katkı sunalım. Yollarda bırakılmış araçların kaldırılması konusunda bize yardımcı olun" uyarısında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler