MGK yarın toplanacak

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Abdullah Gül'ün başkanlığında yarın toplanıyor.

Yayınlanma: 19.10.2009 - 07:37
Abone Ol google-news

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) yarın toplanacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılacak toplantı saat 13.30'da başlayacak. Kurulun ekim ayı olağan toplantısında, iç ve dış gelişmeler ele alınacak.

 

Cumhurbaşkanı Gül'ün MGK önerisi

Öte yandan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) tarafından düzenlenen 4. Ulusal Yerel Yönetimler Sempozyumu'ndan çıkışında basın mensuplarının sorusunu yanıtladı.

MGK'nin, sorunlar karşısında ortak aklın, en üst düzeyde sorumluluk taşıyan insanların bir araya geldiği bir kurul olduğunu ve hükümetlere tavsiyelerde bulunduğunu ifade eden Çiçek, ''Dolayısıyla ana muhalefet partisinin kurumsal olarak böyle bir partinin MGK'de yer almış olması üzerinde önemle durulması gereken bir konu. Ancak reel olarak baktığınızda bir anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğu da ortadadır'' diye konuştu.

Siyasi partilerin anayasa değişikliğine bakış açılarını bildiklerini dile getiren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, ''Ama bugünden yarına da eğer bu partilerimiz bu görüşlerinin arkasında iseler bu değişiklik de bugünden yarına hemen gözükmüyor'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler