MHP' den araştırma önergesi

MHP, Tekirdağ ve İstanbul'da etkili olan sel felaketinin neden olduğu zararların araştırılması için Meclis araştırma önergesi verdi.

Yayınlanma: 15.09.2009 - 11:54
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural'ın imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günler öncesinden yaptığı uyarıları dikkate almayan AKP hükümeti, İstanbul ve Tekirdağ'daki yöneticilerin, sel felaketini adeta izledikleri kaydedildi. 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olmaya hazırlanan İstanbul'un yağan şiddetli yağmurla adeta çamur deryasına döndüğü belirtilen önergenin gerekçesiyle şöyle denildi:

"Tüm dünya kamuoyunun da ibretle izlediği bu görüntüler, ülkemizin itibarının sarsılması ve zedelenmesine neden olurken, ülke genelinde büyük üzüntüye sebep olmuştur. Yetkili ağızlardan yapılan; 'derenin intikamı ağır olur' ve 'kullanılan spreyler ozon tabakasını nasıl etkiliyor, hiç düşünmüyoruz, İstanbul'un topografyası malum; 'duruma hakimiz' şeklindeki açıklamalar, canını, malını, yakınlarını, evladını, eşini, dostunu ve aşını kaybeden yurttaşlarımız üzerinde şaşkınlığa neden olmuştur. Sel felaketinin faturası yine yurttaşa kesilmiştir. Neredeyse yağan her yağmurda taşan ve geçmiş yıllarda da can ve mal kaybına neden olan dere yataklarında, bugüne kadar gerekli ve yeterli önlemler alınmamıştır. Bu bölgelerde sorunların üzerine örtülmüş ve günübirlik geçici önlemlere gidilmiştir."

Önergede, en çok can ve mal kaybına yol açan Ayamama Deresi üzerindeki Tır Parkı'nın kim tarafından işletildiği sorusu da gündeme getirildi. Önergede "Sel felaketini yaşadığımız Trakya bölgesinde ve yurdumuzun sel felaketi yönünden riskli olan başka bölgelerinde nehirler ve dere yataklarıyla ilgili risk haritaları çıkarılmış mıdır? Çıkarılmışsa risk bölgelerinin imara açılmasına, yapılaşmasına, dere yataklarının değiştirilmesine niçin göz yumulmuştur?" soruları da gündeme getirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler