MHP lideri Bahçeli Saray’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün Saray’da bir araya geldi.

Yayınlanma: 28.02.2020 - 02:00
MHP lideri Bahçeli Saray’da
Abone Ol google-news

Görüşmenin, önceki gün Erdoğan’ın, partisinin grup toplantısında İdlib’de verilen sürenin dolduğuna yönelik sözleri ile FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin tartışmalar üzerine söylediği “HTS kayıtlarının zamanlaması çok önemli açıklandığında kel görünecek” ifadelerinin ardından gerçekleşmesi dikkat çekti. 

Görüşmede Erdoğan, Libya’da yaşanan son gelişmeler hakkında Bahçeli’yi bilgilendirirken, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Libya’da verdiği eğitimler de iki liderin masasındaydı. İki liderin “İdlib başta olmak üzere Türkiye’nin Suriye’deki varlığının toprak bütünlüğünü korumak, gözlem ve kontrol noktalarındaki askerlerin güvenliğini sağlamak olduğu” konusunda mutabakata vardığı kaydedildi. 

Görüşmede ayrıca Bahçeli’nin bir kez daha Erdoğan’a, “15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması durumunda bugün ülkeyi kimlerin yöneteceğine yönelik sorunun yanıtının aranmasında fayda gördüğünü ilettiği” ifade ediliyor. Öte yandan hükümetin, ikinci yargı paketi üzerindeki çalışmaları devam ediyor. MHP de ceza indirimi yasasını geçici bir süreliğine rafa kaldırmıştı. Erdoğan ve Bahçeli’nin görüşmede infaz düzenlemesini de ele aldığı ve AKP’nin hazırladığı düzenlemenin Bahçeli’ye sunulduğu belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler