Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 41,27
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.972,73
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler SELDA GÜNEYSU
MHP'de Ordu depremi: Enginyurt'a yakın isimler görevden alındı MHP'de Ordu depremi: Enginyurt'a yakın isimler görevden alındı MHP’den ihraç edilen Cemal Enginyurt’a en yakın isimlerden olan MHP Ordu İl Başkanının görevinden alınmasının ardından 8 ilçe başkanı görevden alındı.
Merkez sağ’a ‘Çiller’ kartı Merkez sağ’a ‘Çiller’ kartı AKP, eski bakan Ali Babacan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kurma çalışmaları kapsamında partiye muhalefet eden isimlerin ihraçlarıyla tartışmaların göbeğinde yer alırken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Cumhur İttifakı’nı genişletmek” amacıyla eski Başbakan Tansu Çiller ile bir araya geldiği belirtiliyor.
Bahçeli’nin amacı ittifak tabanını genişletmek Bahçeli’nin amacı ittifak tabanını genişletmek MHP liderinin İYİ Partililere yönelik ikinci kez çağrı yapması kulisleri hareketlendirdi.
İYİ Parti de ‘başkanlık sistemi’ne geçti İYİ Parti de ‘başkanlık sistemi’ne geçti İYİ Parti’nin hafta sonu gerçekleştirilen ve çarşaf liste içinde “gizli anahtar liste” olduğu iddiasıyla tartışmalara neden olan 4. Olağanüstü Kurultayı’nın ardından, partinin en önemli karar organı Başkanlık Divanı’nda yer alan isimler de belli oldu.
Anahtar liste tartışması Anahtar liste tartışması İYİ Parti’nin 4. Olağanüstü Kurultayı’nda, gizli anahtar liste oluşturulduğuna yönelik iddialar sürüyor. Bazı delegeler iddiaları Çankaya İlçe Seçim Kurulu’na taşıdı.
Yeni rota merkez sağ Yeni rota merkez sağ İYİ Parti’nin vitrini “merkez sağa” kaydı... Parti içinde GİK dışında kalan ülkücüler arasında “Gizli anahtar liste mi vardı” tartışmaları başladı.
Haydut yetiştiren kafa Haydut yetiştiren kafa 219 delegenin katılmadığı İYİ Parti kurultayında Akşener, MHP lideri Bahçeli’ye sert sözlerle yüklendi. Bahçeli’ye Ferdi Tayfur’un ‘Muhtaç etme beni” şarkısıyla göndermede bulundu.
Bu ekonomi seçime götürür Bu ekonomi seçime götürür İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, ‘Kasımda seçime hazırlan’ iddiasının nedenini açıkladı:
Akşener yetkiyi kullandı Akşener yetkiyi kullandı Akşener, kurultay öncesinde grup başkanvekilliği görevinden alınan Yavuz Ağıralioğlu genel başkan yardımcılığına getirdi.
Sistem ve Suriye masada Sistem ve Suriye masada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin aksayan yönleri ve Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon görüşüldü. Bahçeli her iki konuda da destek verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez bir siyasi parti liderinin evinde görüşme gerçekleştirdi.
Akşener vitrini yeniliyor Akşener vitrini yeniliyor İYİ Parti’nin hafta sonu yapılacak kurultayında Başkanlık Divanı’nda değişiklikler bekleniyor
Usta’dan yeni parti için kırmızı çizgiler Usta’dan yeni parti için kırmızı çizgiler Bağımsız Samsun Milletvekili ve 31 Mart yerel seçimlerinde Samsun Belediyesi başkan adayı olan Erhan Usta’nın, AKP’den istifa eden eski bakan Ali Babacan’ın kuracağı yeni partiye katılacağı kulislerde konuşulurken, Usta’nın bu yönde bir tercihte bulunması için “kırmızı çizgileri olduğu” belirtiliyor.
Bahçeli AB’ye sert çıktı Bahçeli AB’ye sert çıktı MHP lideri, Türkiye’ye yaptırım kararı alan AB’yle üyelik sürecinin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Bahçeli'ye iki yeni başdanışman Bahçeli'ye iki yeni başdanışman Eski Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü ve eski Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Bahçeli’nin yeni başdanışmanları oldu.
AKP MKYK’den Erdoğan’a destek AKP MKYK’den Erdoğan’a destek Sistemi eleştirdiler ama...
Turizm ajansına rötuş Turizm ajansına rötuş AKP geri adım attı, kurulacak tanıtım ajansına Sayıştay yolu açıldı, ‘yatırım’ faaliyeti tekliften çıkarıldı.
Erdoğan’a Berat Albayrak şikâyeti Erdoğan’a Berat Albayrak şikâyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleriyle son kez kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, Erdoğan’ın milletvekillerine, eski Bakan Ali Babacan’ın kurmayı planladığı yeni partiyle ilgili “Yeni kurulacak partinin içimizden Meclis’te grup kurma olasılığı var mı? Ne diyorsunuz” sorusunu yönelttiği, ancak bu soruya milletvekillerinin “sessiz kaldığı” ileri sürüldü.
Züğürt Ağa gibiyiz Züğürt Ağa gibiyiz Erdoğan’ın AKP’li vekillerle yaptığı toplantıda “bakanlara ulaşamamaktan” şikâyetçi olan vekiller, yeni parti tartışmalarına ilişkin ise Erdoğan’a tam destek sundu.
MHP’den yeni parti yorumu: Küskün seçmen AKP’ye sarılır MHP’den yeni parti yorumu: Küskün seçmen AKP’ye sarılır Eski bakan Ali Babacan ve ekibinin AKP’den ayrılarak yeni parti kurma girişimleri MHP’de, MHP’deki olağanüstü kurultay sürecine ve İYİ Parti’nin kuruluşuna benzetiliyor. Bu süreçten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın güçlenerek çıkabileceği, kurulacak yeni partinin AKP’nin gölgesinde bir parti olarak siyasi tarihte yerini alabileceği ve AKP seçmeninin kendi partisine sahip çıkabilceceği belirtiliyor.
AKP-MHP set çekiyor AKP-MHP set çekiyor Cumhur İttifakı’nı oluşturan iki parti, Meclis’te araştırmaya geçit vermiyor. Aralarında Çorlu tren kazası, Rabia Naz’ın öldürülmesi, Kılıçdaroğlu’na linç girişimi gibi konuların bulunduğu onlarca araştırma önergesi, AKP ve MHP’nin ret oylarına takıldı.
İYİ Parti’de rota 2023 İYİ Parti’de rota 2023 İYİ Parti yönetimi, 2023’e dek AKP ve MHP’den kayan oyları konsolide etmeye çalışacak, çizgisini “Atatürk’ün ilke ve devrimlerini savunan, milli değerler etrafında birleşen, bu ilkedeki herkese kapısı açık parti” söylemiyle oluşturacak.
Sistemi konuşacaklar Sistemi konuşacaklar DDK’ye yeni sistemde aksayan tarafların araştırılması talimatı veren Erdoğan, G20 Zirvesi dönüşünde Bahçeli ile görüşecek ve sistemin aksayan yanları konusunda görüş alışverişi yapacak.
MHP’den AKP’ye dağılma uyarısı MHP’den AKP’ye dağılma uyarısı MHP kulislerinde, AKP içinden yeni oluşumun çıkması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’den yana tavır alınması gerektiği dile getiriliyor.
Seçimi masaya yatıran MHP, krizin tüm kesimleri etkilediğini belirledi Seçimi masaya yatıran MHP, krizin tüm kesimleri etkilediğini belirledi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçiminde Ekrem İmamoğlu’nun oylarını artırarak, galip gelmesinin ardından MHP kanadı, seçim sonuçlarını masaya yatırdı.
STK’ler Meclis komisyonundan, hayvan deneyleri için vicdani ret talep etti STK’ler Meclis komisyonundan, hayvan deneyleri için vicdani ret talep etti Hayvan haklarıyla ilgili Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarından (STK) TBMM Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonu’na dikkat çeken bir öneri geldi. STK’ler, “Türkiye’de yılda 266 bin hayvanın deneylerde kullanıldığına” dikkat çekerek Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK), “üniversitelerdeki tıp eğitiminde vicdani ret hakkının tanınmasıyla ilgili tavsiyede bulunulmasını” talep etti. STK’ler, model olarak da “eğitim amacıyla yapılan deneylere senato kararıyla yasak getiren” Aksaray Üniversitesi’nin de model olmasını istedi.
‘Çevreye en az zarar verilecek’ ‘Çevreye en az zarar verilecek’ Rize’nin Hemşin ilçesi Levent köyünden TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuruda bulunan K.D. adlı bir yurttaş, köy sınırları içerisinde bir şirkete “Bazalt Ocağı Kırma ve Eleme Tesisi” ruhsatı verildiğini belirterek “Bu ruhsat çevresel etkilerle ilgili kurumlar tarafından incelenmeden verilmiştir. Bu tesis çevreye zarar verecektir. Durumun araştırılıp incelenmesini talep ediyorum” dedi.
Bahçeli rahatsızlığını iletti Bahçeli rahatsızlığını iletti İstanbul seçimine az bir süre kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün sürpriz bir şekilde yeniden bir araya geldi.
MHP: Paraya endeksleniyor MHP: Paraya endeksleniyor MHP, ‘Askerlik Yasa Teklifi’ne yönelik endişelerini madde madde sıraladı, zaafiyet ve maddiyat uyarısı yaptı.
Devlet Bahçeli’nin sosyal medya üzerinden gösterdiği tepkinin ardından partide eleştiriler sürüyor Devlet Bahçeli’nin sosyal medya üzerinden gösterdiği tepkinin ardından partide eleştiriler sürüyor AKP’nin Kürt oylarını almak için son zamanlarda kullandığı söylemlere tepki gösteren MHP’de, parti tabanının da AKP’ye tepki gösterebileceği ifade ediliyor

En Çok Okunanlar

Üç isim için yakalama kararı
Üç isim için yakalama kararı Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu kapsamında bir gözaltı dalgası daha geldi. Hayyam Garipoğlu'nun oğlu Fatih Garipoğlu, Gökmen Kadir Şeynova ve Mert Alaş hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.
Ersoy'un eski eşi, gazeteci Pınar Erbaş sessizliğini bozdu
Ersoy'un eski eşi, gazeteci Pınar Erbaş sessizliğini bozdu Uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan Mehmet Akif Ersoy'un eski eşi, gazeteci Pınar Erbaş, "Hayatımın bir döneminin yalan, aldatmaca ve kurmacayla geçmiş olduğu gerçeğiyle yüzleşiyorum" açıklaması yaptı.
'Edirneliler, Meriç’i sıkı tutun'
'Edirneliler, Meriç’i sıkı tutun' Son dakika haberi... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingleri kapsamında Edirne'de konuştu. Özel, burada yaptığı konuşmada, "Edirneliler, Meriç’i sıkı tutun. 15 Temmuz darbesinden sonra bir yılda 2 bin FETÖ’cü yakalandı ya burada. Bu darbeciler de günü gelince Edirne’den kaçmak isterlerse Meriç’ten Dedeağaç’a, size emanet serhat şehri" dedi.
İki cansız beden, bir de not bulundu!
İki cansız beden, bir de not bulundu! Kadıköy'de bir dairede Yavuz Akan ve Demet Altan başlarından silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Evde yapılan aramalarda, cesetlerin yanında tabanca ve intihar notu bulunduğu öğrenildi.
Murat Övüç'e tutuklama
Murat Övüç'e tutuklama Sosyal medya ünlüsü Murat Övüç, 'halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek' suçlamasıyla tutuklandı.
Sadettin Saran, yeniden adliyeye getirildi!
Sadettin Saran, yeniden adliyeye getirildi! İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü uyuşturucu soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan Sadettin Saran, ifade işleminin ardından Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Kan ve saç örnekleri alınan Saran, yeniden Çağlayan Adliyesi'ne getirildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın hakkında verdiği 'soruşturma izni'ne ilişkin yaptığı açıklamada "Hukuka ve gerçeğe aykırı olan söz konusu karara karşı Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın avukatları tarafından Danıştay nezdinde gerekli itiraz yapılacaktır" ifadelerine yer verdi.
'İki cihanda elim yakanda'
'İki cihanda elim yakanda' Spiker Hande Sarıoğlu, uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Mehmet Akif Ersoy hakkında, "İki cihanda elim yakanda, yazacaksın Akif, ben nasıl bir insanım, tüm kamuoyuna tüm gazetecilere benim adıma mektup yazıp anlatacaksın" dedi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye