MHP'li Vural Erdoğan'a "Barış Konseyi"ni sordu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "İmralı ile protokol maddelerinin görüşülmesi için 'Barış Konseyi' kurulmasını önerdiniz mi" diye sordu.

Yayınlanma: 03.10.2011 - 16:32
Abone Ol google-news

MHP'li Vural, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi'nin verdiği bir röportajda "Devlet, İmralı ve Kandil arasında imzalanan bir protokole Başbakan'ın onay vermediği, bunun yerine Barış Konseyi kurulması kararı alındığı" sözlerini hatırlatan Vural, Erdoğan'dan şu sorulara yanıt istedi:
"Sayın Başbakan'ın imzalanmadı dediği protokolün üstünde bir 'Barış Konseyi Kurulması' fikri bu müzakere sürecinde yer alan konuların zimnen kabul edildiği anlamına gelmiyor mu? PKK ile hükümet arasında bir 'Barış Konseyi' oluşturulmasına yönelik talebinizin gerekçesi nedir? Önerdiğiniz 'Barış Konseyi'nin görevi nedir? Söz konusu 'Barış Konseyi'nde kimlerin yer alması düşünülmüştür? Önerdiğiniz 'Barış Konseyi' oluşturulmuşsa, bugüne kadar ne tür kararlar alınmıştır, hükûmet bu kararlar doğrultusunda hangi adımları atmıştır?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler