Milano'da kebap yasağına protesto

Kuzey Birliği yöneticilerinin girişimi ile kaldırım kahvelerinde kebap yenmesine yasak getirildi. Facebook üzerinden protesto edilen uygulama dün Milano'da Borsieri Caddesi'nde karara karşı çıkanların katılımıyla kebap ve dondurma eşliğinde eleştirildi.

Yayınlanma: 23.04.2009 - 14:32
Abone Ol google-news

İtalya’da Milano’nun başkenti olduğu Lombardiya’da, bölgesel idarenin aldığı “kebap karşıtı yasa”, kebabın lokal içinde yenmesine izin verirken, bahar aylarında kaldırım kahvelerinde kebap yenmesine yasak getirdi. Önümüzdeki günlerde tüm bölgelerde uygulanmaya başlanacak yasa kebabın yanı sıra dondurma, kruasan ve dilim pizza için de aynı kısıtlamayı getirirken, bu tür lokallerin gece 01.00’den sonra müşteriye hizmet vermesini de yasakladı. Uygulama gereği bundan böyle İtalya’da kaldırım kahvelerinde kutu ve cam şişede her türden içecek satışına da izin verilmeyecek.

Bölgesel idarede etkili olan Kuzey Birliği (Lega) yöneticilerinin girişimi ile geliştirilen kebap yasağı önceki gün Facebook üzerinden protesto edilirken, dün Milano’da Borsieri Caddesi’nde muhalefet ve merkez sol yöneticiler öğlen yemeğinde kebabı savunmak adına sokakta kebap ve dondurma yiyerek gastronomik bir protesto düzenledi.

İtalya’da son birkaç yıldır sayıları hızla artan kebap lokalleri hem ekonomik oluşları hem de leziz mönüleri ile İtalyanlar ve başka ülke vatandaşlarının ilgisini çekerken, kebap satışları, pizza satışlarını geçti. Bu durumdan rahatsız olan Kuzey Birliği yöneticileri geleneksel mutfağı korumak adına kamuda kebap karşıtı yasa olarak bilinen bir dizi kısıtlayıcı uygulamayı çeşitli bölgelerde hayata geçirmeye başladı.

Milano ve çevresinde özellikle Arap işletmecilerin hazırladığı dondurulmuş kebapların hijyenik açıdan sağlıklı olmadığını öne süren yöneticiler tüm kebap lokallerinde satışa sunulan etlerin kontrol edileceğini duyurdu.

Kebap karşıtı yasanın muhalefeti temsil eden yöneticiler tarafından kullanıldığını iddia eden Kuzey Birliği yöneticileri ise vatandaşların dondurma ya da kebabı satın alarak bir bankta ya da parkta yemelerine karşı olmadıklarını ama bu tür lokallerin kaldırım kafeteryalarında servis vermelerine karşı olduklarını söyledi.

Kebap karşıtı yasaya uymayan lokal işletmecilerine 150 ila 1200 Avro arasında değişen para cezası verileceği açıklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler