Miliband ve Kouchner'den ateşkes çağrısı

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ve Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, çatışmanın ortasında kalan sivillerin tahliyesi için geçici bir ateşkes sağlanması konusunu hükümet yetkilileriyle görüşmek üzere Sri Lanka'ya gitti. Liderler düzenledikleri basın toplantısında ateşkes çağrısında bulundular.

Yayınlanma: 29.04.2009 - 06:55
Abone Ol google-news

Bölgede artan şiddet olayları dolayısıyla Sri Lanka'ya giden İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ve Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner,  geçici bir ateşkes konusunda girişimlerde bulunuyorlar.

 

Liderlerden ateşkes çağrısı

Sri Lanka'da bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ve Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner, hükümete acil ateşkes çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği'ni temsilen bir günlük ziyaret için Sri Lanka'ya giden Miliband ve Kouchner'in, Tamil Ealem Kurtuluş Kaplanlarıyla (LTTE) çatışan hükümetten, savaş bölgesinde mahsur kalan sivillerin korunmasının önceliğini hatırlatarak, yardım görevlilerinin bölgeye girmesine izin verilmesini istediği bildirildi.

Düzenlenen basın toplantısında Kouchner, bu isteğin kabul görmediğini söyledi. Miliband ise ''Şimdi çatışmayı bırakma zamanı. Sivillerin korunması önceliğimiz'' dedi.

Miliband ve Kouchner çatışmalar yüzünden evlerinden olmuş sivillerin kaldığı kampları ziyaret edecek.

Sri Lanka hükümetinin geniş çaplı operasyonu karşısında Tamil gerillaları, pazar günü tek taraflı ateşkes ilan etmiş, ancak hükümet bunu ciddiye almamış ve gerillalara teslim olmaları çağrısını tekrarlamıştı.

 

TamilNet adlı internet sitesinde ise pazartesi akşamından salı sabahına kadar geçen sürede, bölgeye ağır silahlarla çok sayıda saldırı düzenlendiği ve çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Bölgedeki hastanede görevli bir doktor, saldırılarda hastanenin de isabet aldığını ve beş hasta ile altı sivilin öldüğünü söyledi. Başka bir görgü tanığı da AP haber ajansına verdiği bilgide, 50 sivilin öldüğünü, 350'sinin de yaralandığını kaydetti.

BM verilerine göre, çatışmalar sebebiyle son aylarda 6500 sivil hayatını kaybetti.

Sri Lanka hükümetinin geniş çaplı operasyonu karşısında Tamil gerillaları, pazar günü tek taraflı ateşkes ilan etmiş, ancak hükümet bunu ciddiye almamış ve gerillalara teslim olmaları çağrısını tekrarlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler