Milli dansçılar "Salsa Torero"da buluştu

Üç milli ''dans sporcusu''nun bir araya gelmesiyle oluşan ''Salsa Torero'' projesi, 6 Şubat'ta Başkent'te dans tutkunlarının karşısına çıkacak.

Yayınlanma: 31.01.2009 - 09:05
Abone Ol google-news

Üç milli ''dans sporcusu''nun bir araya gelmesiyle oluşan ''Salsa Torero'' üyelerinden Alize Sekman, projenin Çayyolu'ndaki özel bir mekanda gerçekleşecek gösteriyle başkentlilerle buluşacağını kaydetti. 6 Şubat'ta Başkent'te sahne alacak projenin, 5 ay önce Antalya'da sanatçı Levent Dörtel'in önerisiyle hayata geçtiğini anlatan Alize Sekman, ''Torero''nun ''matador'' anlamına geldiğini, projede matadoru Volkan Akkaya'nın, boğaları ise kendisi ve Binnur Şimşek'in canlandırdığını söyledi.

Sekman, ''Salsa Torero'' benzeri dünyada birçok proje olduğunu ifade ederek, ''Bir dansçı tek başına en fazla ne yapabilir? Klipte oynayabilir. Dansçı, hep sanatçının arkasında figüratif bir rol alıyordu. Biz bunu değiştirmeye karar verdik. Sanatçının arkasında figüratif olarak dans eden dansçı değil, gerçekten o konseptin içinde olan, takım olacak bir şey hayal ettik. 'Müzik yapan enstrümanlardan bir tanesi olmalı, dışardan bir eleman olarak girmemeli' diye düşündük. Dolayısıyla Salsa Torero'yu bu amaçla 3 kişi olarak kurduk'' diye konuştu.
Projeyi bir marka haline getirmek istediklerini belirten Sekman, düşüncelerini şöyle aktardı:

''Yurt dışında yapılıyor. Bir bara gidiyorsunuz, orada bir şov olduğunu öğreniyorsunuz. Çok ünlü bir çiftin ya da 3 kişinin şovunu izliyorsunuz. 'Aaa kız çok güzelmiş, fiziği ne kadar güzel...' Bu değil. Siz gerçekten orada bir şey izliyorsunuz. Onun için de biz isim üzerinden yola çıkıp, isimle beraber marka olmak istiyoruz. Herkes bizi her yerde görmeyecek. Biz para verilen her yerde çıkmıyoruz. Siz, bizi gezerken göremezsiniz ama izlemek istiyorsanız gelebilirsiniz. Sahneye kapıyı açmak istiyoruz. Bir kapı açılıyor ve siz o sahneye giriyorsunuz. İşte bu, gece hayatında da olabilir. Biz bunu, biraz buraya taşırsak, gerçekten danstan çok haberi olmayan kesime de ulaşmış olacağımızı düşünüyorum.''

Provalar sırasında yaşadıkları sıkıntılara da değinen Sekman, 3 kişinin sürekli olarak eş zamanlı bir şey yapmak zorunda olmasının ve mekanlarda ayrılan pistlerin darlığının yaşadıkları zorluklar arasında olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon