Mısır, Kosova'yı resmen tanıdı

Kosova'nın bağımsızlığının 5. yıl dönümü törenleri için Priştine'de bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Pakinam Hasan Khalil El Sharkawy, ülkesinin Kosova'yı resmen tanıdığını açıkladı.

Yayınlanma: 17.02.2013 - 17:54
Abone Ol google-news

Başkent Priştine'deki kutlama törenlerine katılan El Sharkawy, Kosova Başbakanı Haşim Taçi ile bir araya geldi. Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Başbakan Taçi'ye, Mısır'ın Kosova'yı resmen tanıdığını iletti. Mısır böylece, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan 99'uncu ülke oldu.
Kosova'yı tanıyan en büyük Arap ülkelerinden biri olan Mısır'ın Cumhurbaşkan Yardımcısı Pakinam Hassan Khalil El Sharkawy, Taçi ile görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesini istediklerini söyledi.

Kosova Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada da El Sharkawy'nin Priştine'ye, ülkesinin tanıma kararını iletmek için geldiği, iki ülkenin aynı değerleri ve hedefleri paylaştığı belirtildi.
Mısır'ın ülkesini tanıma kararını "büyük bir erdem" olarak nitelendiren Taçi de Kosova'nın bağımsızlığının beşinci yıldönümünde gelen tanıma kararı için Mısır'a teşekkür etti.
İkili ilişkilerde bugünden itibaren yeni bir dönemin başladığını ifade eden Taçi, Kosova'nın her geçen gün biraz daha güçlendiğini ve tanındığını kaydetti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler