MİT: Dinleme aracı yok

Genelkurmay Elektronik Sistemler (GES) Komutanlığı'ndan Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) devredildiği ve yasadışı dinlemelerde kullanıldığı ileri sürülen mobil dinleme araçları ortada kaldı.

Yayınlanma: 28.02.2013 - 08:10
Abone Ol google-news

TBMM Böcek Araştırma Komisyonu’na bilgi veren MİT yetkilileri “Bizde dinleme aracı yok. Yasa dışı dinleme yapmıyoruz. İstediğimiz dinleme kararını zaten mahkemeler veriyor” dedi. Görevliler şunları anlattı:

MİT yasa dışı dinlemez: Yasadışı dinleme yapmıyoruz. İstediğimiz kararı zaten mahkemelerden alıyoruz. TİB üzerinden ve uydu üzerinden dinleme yapıyoruz. Faksla dinleme tarih oldu.

MİT’te dinleme aracı yok: Ülke güvenliği için casusluk faaliyeti yapanları dinliyoruz. Ortam dinlemesi yapmıyoruz. Kişiye yönelik dinleme yapmıyoruz. MİT bünyesinde mobil dinleme aracı yok. Böyle bir durum söz konusu olduğunda emniyetle işbirliği yaparız.

Kablosuz ağlar güvensiz: Yasadışı dinlemeler internet ve telefon üzerinden yapılabilir. Kablosuz ağların hiçbir güvenliği yoktur.

Sosyal ağlarda da takip: Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlar üzerinden de dinleme ve takip yapabiliyoruz. Bilgisayar kamerasından bile ortam izlemesi yapılabilir.

Yasadışı dinlemenin iki türü var: Yasa dışı dinlemeler iki farklı türde yapılır. Birincisi telefona yüklenen program aracılığıyla, diğeri de ürün üzerindeki bir açık aracılığıyla. Telefon üzerinden de ortam dinlemesi yapılması mümkün. Telefonun açık olması yeterli.

MİT yetkilileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ofisindeki dinleme cihazı ve Deniz Baykal hakkındaki kaset olayıyla ilgili sorularının da bulunduğu pek çok soruyu yazılı yanıtlayacaklarını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler