Moskova Virtüözleri büyüledi

Rusya'nın en önemli keman sanatçılarından Vladimir Spivakov ile piyanist Olga Kern, Moskova Virtüözleri Beşlisi eşliğinde 10. Uluslararası Antalya Piyano Festivalinde izleyici karşısına çıktı.

Yayınlanma: 15.11.2009 - 21:56
Abone Ol google-news

Antalya Kültür Merkezi'ndeki konseri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovski ile festivalin Sanat Yönetmeni Piyanist ve Besteci Fazıl Say da izledi. Salonda yoğunluklu olarak Rus izleyiciler yer aldı.

Konser, Glinka'nın ''Piyano, Keman ve Viyolonsel için Üçlü 'Patetik' re minör''ü ile başladı. Daha sonra, bestecinin ''Piyano ve Yaylı Çalgılar için Altılı, Mi bemol Majör'' eseri seslendirildi. Konsere verilen aranın ardından sanatçılar, A. Şnitke'nin ''D. Şostakoviç'in Anısına Prelüd''ü ile sahneye çıktı. Konser, D. Şostakoviç'in ''Piyanolu Üçlü No. 1 Op. 8, do minör'' yapıtı ile sona erdi.

Konserin sonunda, sanatçılar Olga Kern (Piyano), Vladimir Spivakov (Keman), G.Kovalevsky (Double Bass), A. Lundin (Keman), E. Shulkov (Keman), S. Stepchenko (Viyola) ve D. Prokofiev (Çello) izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Daha sonra, iki kez bis yapan sanatçılar, ilkinde, Rubinstein'in ''Güzel gece'' ve Schubert'in ''Duygusal Vals'' adlı yapıtlarını yorumladı. Kemancı Spivakov her iki eserin de isimlerini seyirciye Türkçe olarak duyurdu.

Daha sonra, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ve Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovski sanatçılara plaket verdi. Akaydın, burada yaptığı konuşmada, seyircinin konsere ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Duyduğuma göre salonun üçte biri de Antalya'da yaşayan Rus kökenli vatandaşlarımızdan oluşuyor. Herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim'' dedi. Festival bünyesinde yarın, Piyanist ve Besteci Fazıl Say, Kepez'de vereceği halk konseriyle izleyici karşısına çıkacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler