Müftülük kreşi kaymakam zoruyla aldı

Diyarbakır’da Kayapınar Müftülüğü, tahliye kararı verilen kreşi, kaymakam zoruyla aldı.

Yayınlanma: 30.05.2019 - 22:07
Abone Ol google-news

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde, seçimlerden hemen önce 19 Mart tarihinde kayyım ve kaymakam olan Ünal Koç, iki kreşi Kuran kursu olarak değerlendirilmek üzere Kayapınar Müftülüğü’ne 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis etti. Ancak 31 Mart seçimlerinde belediyeyi kazanan HDP’li yönetim, kayyımın tahsis kararını, belediye meclisi kararıyla iptal etti. Kreşler normal olarak işlemeye devam ederken, Kayapınar müftü vekili ve Sur müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, kreşe yetkili olmayan bazı kişileri göndererek, “Bu bina bizim. Çocukların ailelerine haber verin gelip çocuklarını alsınlar” diyerek kreşin boşaltılmasını istedi. Müftülük yetkilileri ile kreş görevlileri arasında tartışma yaşanırken, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz ile müftü Fakirullahoğlu da kreşe geldi. Çocukların gözü önünde gelişen olaylar sırasında Yılmaz, Fakirullahoğlu’na “Protokolü feshettik. Bir hakkınızın olduğunu iddia ediyorsanız dava açarsınız mahkemenin kararına saygı duyacağız” dedi.

Fakirullahoğlu ise alınan meclis kararını uygulamayacaklarını belirterek, “Mülki amiri bize boşalt derse boşaltırız. Müftülüğü sevin, müftülükle düşmanlık yapmayın. Devleti sevin. İmamları sevin. Burası sizin değil, devletin binasıdır, belediye de devletin binasıdır” karşılığını verdi.

Çocuklar gözyaşını tutamadı
Yılmaz ise “Size devredilen taşınmazla bizim belediyemizin hizmet alanı kısıtlandı. Biz de kısıtlanma sebebiyle reddettik. Yasal hakkımızı kullanarak tahsisi iptal ettik. Bu yaptığınız işgaldir, gasptır. Siz art niyetle buraya gelmişsiniz ve amacınız provokasyon yapmak” diyerek tepki gösterdi. Müftünün çağırması üzerine gelen polis kreş içinde bulunan meclis üyelerini dışarı çıkarmak istedi. Tartışmanın devam etmesi üzerine kreşe gelen Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç’un korumaları ve polisler, belediye meclis üyelerini zor kullanarak dışarı çıkardı. Olayları izleyen kreş eğitmenleri ile çocuklar, gözyaşlarını tutamadı. Yılmaz, meclisin aldığı kararı uygulamayan Kayapınar Emniyet Müdürlüğü hakkında şikâyette bulunmak üzere binadan ayrıldı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler